Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Εργαζόμενοι efood / Γύρος του θριάμβου με μοτοπορεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργαζόμενοι efood / Γύρος του θριάμβου με μοτοπορεία

efood - συγκέντρωση
avgi.gr

Τη νίκη τους γιόρτασαν σήμερα οι διανομείς της efood, στο Πεδίον του Άρεως. Σε πανηγυρικό κλίμα και αφού πραγματοποίησαν το γύρο του κέντρου με μοτοπορεία οι τροφοδιανομείς ολοκλήρωσαν την απεργιακή τους συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως όπου και ξεκίνησαν το πρωί στις 11:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Χρήστος Γκογκόνης διανομέας στην efood, μίλησε στο avgi.gr τονίζοντας πως «σήμερα είναι μία νίκη, χαιρόμαστε, είναι μία νίκη για όλους τους εργαζόμενους της χώρας».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «δείξαμε το δρόμο και τον τρόπο σε όλους τους εργαζόμενους για να έρθουν καλύτερες μέρες».

Οι εργαζόμενοι της efood υποχρέωσαν την εταιρεία σε άτακτη υποχώρηση. Όπως ανακοινώθηκε χτες 2.016 συμβάσεις μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε δέσμευση και για το άλλο αίτημα των διανομέων που αφορά την κατάργηση της ψηφιακής τους αξιολόγησης, με την εταιρεία ν’ αναφέρει ότι θα γίνει αναδιαμόρφωση των κριτηρίων αξιολόγησης των διανομέων, τα οποία «θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους ίδιους τους εργαζόμενους».

efood
avgi.gr

Οι εργαζόμενοι θέλουν να δώσουν μια συνεκτική κι ολοκληρωμένη απάντηση στις μεθοδεύσεις που επιχείρησε η εταιρεία και να στείλουν ταυτόχρονα ένα μήνυμα για το μέλλον. Το Πεδίον του Άρεως έχει κατακλύσει και σήμερα ένα μεγάλο κατακκόκινο πλήθος από μηχανάκια κι εργαζόμενους που έχουν μέσα στα κουτιά που κουβαλούν αντι για φαγητά, φυλλάδια και κουλουριασμένα πανό.

Με νέα τους ανακοίνωση τα συνδικάτα υπογραμμίζουν ότι ναι μεν η εταιρεία αναδιπλώθηκε και ικανοποίησε σημαντικό κομμάτι των διεκδικήσεων όχι όμως και το σύνολο των αιτημάτων. Όπως λένε η εταιρεία δεν αναφέρει με ποιο καθεστώς θα προσλαμβάνει τους νέους εργαζόμενους της. Ως freelancer ή με συμβάσεις αορίστου χρόνου;

Με ποια κριτήρια θα αντικαταστήσει τις αυθαίρετες και παράνομες αξιολογήσεις που υιοθετεί ως κριτήριο απόλυσης. Θα δοθεί τέλος στην ηθική και ψυχολογική παρενόχληση που θέτει σε κίνδυνο την εργασία μας και διαταράσσει το εργασιακό κλίμα, ρωτούν η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού που ενώθηκαν σε αυτή τη μεγάλη μάχη.

Τα δυο σωματεία τονίζουν επίσης ότι υπάρχουν κι άλλα κρίσιμα ζητήματα για τον κλάδο όπως είναι τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όλους τους επαγγελματίες οδηγούς δικύκλου: Δηλαδή κούριερ, ντελίβερι και υπαλλήλους εξωτερικών εργασιών με δίκυκλο.

efood
avgi.gr

Επιπλέον, σημειώνουν ότι η υποδηλωμένη εργασία οργιάζει, την οποία ο νόμος Χατζηδάκη όχι μόνο δεν περιορίζει, αλλά γιγαντώνει. Ζητούν ακόμη την καθολική εφαρμογή του 4611/2019 και την υποχρεωτική παροχή εταιρικού οχήματος και να μπει τέλος στα εργατικά ατυχήματα/δυστυχήματα στο επάγγελμα.

Νάσος Ηλιόπουλος: Ο νόμος Χατζηδάκης έχει αρχίσει και ξηλώνεται

Στο πλευρό των διανομέων βρέθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος που τόνισε ότι πρόκειται για μία μεγάλη νίκη των εργαζομένων και της κοινωνίας.

«Στην πραγματικότητα ο νόμος Χατζηδάκης έχει αρχίσει και ξηλώνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Είναι μία τεράστια νίκη για τους εργαζόμενους και για την κοινωνία που στήριξε τον δίκαιο αγώνα τους. Αυτό που είναι κρίσιμο για το επόμενο διάστημα είναι να κατοχυρωθεί νομοθετικά ότι οι εργαζόμενοι διανομείς, θα είναι μισθωτή εργασία, δε μιλάμε για ελεύθερους επαγγελματίες άρα θα έχουν όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τη μισθωτή εργασία, ασφάλιση, ωράριο, όλη την κάλυψη από τα εργατικά ατυχήματα».

«Είναι μία μεγάλη νίκη, η δεύτερη μετά την ακύρωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

https://youtu.be/Zy1RbFp456k

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL