Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Τρίτη δόση εμβολίου / Τέλος J&J και AstraZeneca
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρίτη δόση εμβολίου / Τέλος J&J και AstraZeneca

EΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
(EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

«Την Δευτέρα θα εξειδικεύσουμε, τις ηλικιακές ομάδες για την γ΄ δόση και θα γίνει με mRΝA εμβόλια.  

Τέλος τα εμβόλια Johnson & Johnson και  Astrazeneca τόνισε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Σύψα ότι έως τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε μιλώντας στο OPEN ότι ο καθηγητής έχει δίκιο. «Ειδικά στις μεγάλες ηλικίες το να νοσήσει κάποιος από covid είναι πολύ επικίνδυνο από το να μην κάνει εμβόλιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σουρβίνος: Κάποια παιδιά θα χρειαστεί να νοσηλευτούν

Όπως  εξηγεί από την πλευρά του ο Γεώργιος Σουρβίνος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας κάποια στιγμή θα κάνει όλος ο πληθυσμός γ΄ δοση. «Και όταν αλλάξει ο καιρός αλλάζουν τα δεδομένα. Φαίνεται ότι θα νοσήσουν πολλά παιδιά και κάποια μπορεί να νοσηλευτούν» είπε ο κ. Σουρβίνος και εκτίμησε ότι η μάσκα είναι αναγκαία. «Κάποια στιγμή θα κάνει όλος ο πληθυσμός τρίτη δόση», σημείωσε.

Ποιους θα αφορά η τρίτη δόση του εμβολίου

Η Επιτροπή έχει καταλήξει στην ομάδα των ατόμων που θα ακολουθήσουν τους ανοσοκατασταλμένους, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου και είναι η ομάδα των ατόμων που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων αφενός και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, η ένταση των ανοσιακών απαντήσεων επηρεάζεται κυρίως από την ηλικία και από το ιστορικό της έκθεσης του ατόμου στον ιό. Διαπιστώθηκε ότι άτομα σε ανοσοκαταστολή και άτομα άνω των 60 ετών αποτελούν τις ομάδες πληθυσμού με ανάγκη να πάρουν μία αναμνηστική δόση.

Το άνοιγμα των σχολείων και η αλλαγή του καιρού το προσεχές διάστημα κάνουν τους ειδικούς να απευθύνουν καθημερινές εκκλήσεις για εμβολιασμό προκειμένου να «θωρακιστεί» το σύστημα Υγείας -υπό τον φόβο νέας έξαρσης της πανδημίας- αλλά και για να χτιστεί το επιθυμητό τείχος ανοσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL