Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Νίκος Σύψας / Θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά μέχρι τα Χριστούγεννα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Σύψας / Θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά μέχρι τα Χριστούγεννα

ΝΙΚΟΣ ΣΥΨΑΣ
printscreen

Το ανέμελο αφήγημα της κυβέρνησης για το δήθεν ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, διέλυσε με δηλώσεις του ο Νίκος Σύψας, επισημαίνοντας ότι σε ένα μήνα θα επαναξιολογηθεί το πρωτόκολλο με το οποίο άνοιξαν τα σχολεία.

Όπως εκτίμησε σε συνέντευξή που έδωσε στον ΣΚΑΪ μέσα από την μονάδα Covid του Νοσοκομείου Λαϊκό, ότι τα παιδιά θα μολυνθούν κάποια στιγμή αν δεν εμβολιαστούν. «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολύ μεγάλη εξάπλωση του ιού. Όλα τα παιδιά θα εκτεθούν αργά ή γρήγορα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κατέρριψε και το κυβερνητικό αφήγημα του τείχους ανοσίας, εκτιμώντας πως θα επιτύχουμε ποσοστό  65%, τη στιγμή που όλοι οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν ότι θα μπορέσουμε να είμαστε ασφαλείς έναντι του κορωνοϊού μόνο με εάν το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ξεπεράσει το 80%.

Ο Νίκος Σύψας εκτίμησε ακόμα ότι  πως μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε είτε νοσήσει, είτε εμβολιαστεί όλοι και έτσι θα έχουμε αποκτήσει κάποιος είδος ανοσίας και ο ιός δεν θα έχει χώρο να αναπτυχθεί.  

Παράλληλα, όμως, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι οι εκτιμήσεις αυτές μπορεί να αναιρεθούν από το δυο παράγοντες και συγκεκριμένα μήπως εμφανιστεί κάποια καταστροφική μετάλλαξη ή έχουμε κάποια εισαγωγή από άλλες χώρες όπως η Αφρική που είναι το καυτό σημείο της πανδημίας καθώς εκεί δεν έχουν εμβολιαστεί. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL