Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Εξαγγελίες Μητσοτάκη / «Άνθρακες ο θησαυρός για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξαγγελίες Μητσοτάκη / «Άνθρακες ο θησαυρός για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους»

ΑΔΕΔΥ ΔΕΘ
(screenshot)

«Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν περιλαμβάνουν κανένα μέτρο στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων». Αυτό υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ ασκώντας σκληρή κριτική στα μέτρα που ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ούτε καν η εισφορά αλληλεγγύης δεν καταργήθηκε για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους, παρά τη δικαίωσή τους από το ΣτΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά για αυξήσεις στους μισθούς, για επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, για ξεπάγωμα της διετίας 16-18 για τη μισθολογική εξέλιξη, για προσλήψεις στην Υγεία και στην Παιδεία, για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα.

«Είναι ολοφάνερο ότι, από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι εργοδότες και οι επιχειρηματίες. Αυτοί θα κερδίσουν από τη μείωση της φορολογίας και των εισφορών. Υποσχέθηκε ανάπτυξη. Ανάπτυξη με ποιους και για ποιους αλήθεια; Οι εργαζόμενοι, που είχαν τεράστιες απώλειες από τη μείωση του εισοδήματός τους λόγω των μνημονίων της σκληρής λιτότητας όλα αυτά τα χρόνια, δεν ήταν στο πλάνο των εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη» σημειώνει.

 Η ΑΔΕΔΥ, χαιρετίζοντας τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, ξεκαθαρίζει ότι αυτό «είναι η απαρχή των αγώνων που έρχονται τη φετινή χρονιά για να αποκρούσουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, να καταργήσουμε τα αντεργατικά νομοθετήματα και να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα μας». Σημειώνει δε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιό της προκειμένου για να καθορίσει το πρόγραμμα δράσης της Συνομοσπονδίας για το επόμενο χρονικό διάστημα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL