Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Δημήτρης Κουφοντίνας / Προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Κουφοντίνας / Προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα των αντίθετων αποφάσεων που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αναφορικά με το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Στην αίτηση του, υποστηρίζει ότι η άρνηση της Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, συνιστά αρνησιδικία. Η στάση αυτή των δικαστικών αρχών, σύμφωνα με τον ίδιο παραβιάζει τα άρθρα 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), όπως επίσης παραβιάζονται τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Μάλιστα, ο ίδιος επισημαίνει ότι αρμόδια για να εκδώσει καθοριστική κρίση είναι η ποινική Δικαιοσύνη, η οποία ωστόσο μέσω του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, είχε δηλώσει αναρμόδια, διευκρινίζοντας πως ο Δημ. Κουφοντίνας θα έπρεπε να είχε προσφύγει στο ΣτΕ για το ζήτημα. Ένα μήνα μετά, το αρμόδιο συμβούλιο του ανώτατου δικαστηρίου, όπου απευθύνθηκε ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν, εξέδωσε με τη σειρά του μία απόφαση με την οποία επίσης δήλωσε αναρμόδιο, υποστηρίζοντας πως το ζήτημα εμπίπτει στη δικαιοδοσία των ποινικών δικαστηρίων.

Τις διαφορετικές αυτές θέσεις καλείται πλέον να εξετάσει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο θα αποφανθεί επί του ζητήματος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Δημήτρης Κουφοντίνας αιτήθηκε αποφυλάκιση καθώς συμπλήρωσε τα απαραίτητα 19 χρόνια στη φυλακή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL