Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C15.3°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
9.0°C13.8°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
8 °C
7.9°C14.1°C
0 BF 87%
ΕΛΠΕ / Έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛΠΕ / Έσπασε ένα ταμπού δεκαετιών

ΕΛΠΕ

Οι εργαζόμενοι της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛ.ΠΕ.), τουλάχιστον όσοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου, θεωρούσαν περίπου δεδομένο ότι δεν κινδυνεύει η θέση εργασίας τους. Αυτό ίσχυε εδώ και δεκαετίες, ακόμα και σε εποχές (π.χ. την περίοδο 2011-2015), όταν η εντατικοποίηση και η εργοδοτική αυθαιρεσία χτύπησαν κόκκινο.

Η σιγουριά τους κλονίστηκε μέσα σε μία ημέρα, τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021. Με συνοπτικές διαδικασίες οι εκπρόσωποι της διοίκησης κάλεσαν πενηνταδυάχρονο εργαζόμενο (είχε προσληφθεί το 2016) και του ανακοίνωσαν ότι απολύεται διότι «δεν είχε καλές βαθμολογίες» τα έτη 2019 και 2020.

«Όσοι συνάδελφοι ήταν στον χώρο σοκαρίστηκαν από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν τον απολυμένο, πλέον, εργαζόμενο. Του φέρθηκαν σαν να είναι κλέφτης, στελέχη τον ακολουθούσαν από όροφο σε όροφο για να παραδώσει τις κάρτες και τα υπόλοιπα αντικείμενα της δουλειάς, του ζήτησαν να ελέγξουν τον υπολογιστή και τα έγγραφά του μπροστά σε άλλους υπαλλήλους, ενώ οι σεκιουριτάδες τον πήγαν μέχρι την έξοδο» περιγράφει στην ΑΥΓΗ εργαζόμενη των ΕΛ.ΠΕ. που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της.

«Ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν καταχραστεί χρήματα στο παρελθόν φέρονταν πιο ευγενικά» τονίζει.

Ο πενηνταδυάχρονος εργαζόταν στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ, μία εκ των εταιρειών του ομίλου. Με βάση τον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας που έχουν συνυπογράψει διοίκηση και σωματείο εργαζομένων, πριν από την καταγγελία της σύμβασης για λόγους κακής αξιολόγησης έπρεπε να προηγηθεί κάποια διορθωτική ενέργεια: εκπαίδευση του εργαζόμενου, μετακίνησή του σε άλλο τμήμα, προφορική και στη συνέχεια γραπτή ειδοποίηση για τη μειωμένη απόδοσή του. Οι ενέργειες αυτές προβλέπονται μόνο σε περιπτώσεις αξιολόγησης κάτω του 1,5. Σύμφωνα με τον εργαζόμενο, δεν τηρήθηκε καν αυτή η διαδικασία.

Αντιθέτως, αυτό που συνάντησε ο πενηνταδυάχρονος στα γραφεία της διοίκησης ήταν ένα υπογεγραμμένο ιδιωτικό συμφωνητικό με «πακέτο 'εθελουσίας' εξόδου» ύψους 25.000 ευρώ, ενός έτους ιατροφαρμακευτική κάλυψη και την υπόσχεση ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να του βρει αλλού δουλειά, αρκεί να αποδεχθεί την απόλυσή του χωρίς περαιτέρω δημοσιοποίηση. Ο εργαζόμενος αρνήθηκε και στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας, θα διεκδικήσει την ανάκληση της παράνομης και καταχρηστικής, κατά τον ίδιο, απόλυσής του.

Στο έλεος των διευθυντικών στελεχών

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος το 2019 και το 2020 είχε βαθμολογηθεί με 2,4 με άριστα το 5. Αν σκεφτεί κάποιος ότι υπάρχουν εργαζόμενοι με πολύ χαμηλότερες βαθμολογίες που προάγονται (στη Θεσσαλονίκη αναβαθμίστηκε σε διευθυντή υπάλληλος που είχε λάβει κάτω από 2), είναι εύλογη η ανησυχία των εργαζομένων για το τι θα ακολουθήσει.

Από πέρυσι, αναφέρουν στην «Α» συνδικαλιστικές πηγές, το βάρος στη διαδικασία της αξιολόγησης στον όμιλο των ΕΛ.ΠΕ. έχει μετατοπιστεί σε μεγάλο βαθμό στην υποκειμενική κρίση του εκάστοτε προϊσταμένου, ενώ μέχρι πρόσφατα μετρούσε κατά 80% η επίτευξη των στόχων και μόλις κατά 20% η «γνώμη» του διευθυντή. Η ένσταση του εργαζομένου, όσο τεκμηριωμένη και αν είναι, σπάνια γίνεται έστω και μερικώς αποδεκτή.

Ανοίγεται πλέον ένα τεράστιο πεδίο αυθαιρεσίας καθώς η αξιολόγηση, φοβούνται οι ίδιες πηγές, θα είναι εργαλείο ώστε να δουν την πόρτα της εξόδου όσοι υπάλληλοι δεν είναι αρεστοί στη διοίκηση για διάφορους λόγους. Καμία σχέση δηλαδή με την ανάγκη να βελτιωθεί η απόδοση του προσωπικού και συνολικά της εταιρείας.

«Αν απολύεται κάποιος που πήρε 2,4 με άριστα το 5, θα πρέπει να διώξουν το 50% των υπαλλήλων, πλέον ο καθένας μπορεί να πέσει θύμα της εμπάθειας ενός προϊσταμένου, έχουμε τρομοκρατηθεί» λέει εργαζόμενη στην «Α».

Όλα αυτά σε έναν όμιλο που αποτελεί στρατηγικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και καταγράφει ιστορικά κέρδη: τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA των Ελληνικών Πετρελαίων κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ενισχύθηκαν κατά 26%, στα 79 εκατομμύρια ευρώ. Κατά το ίδιο διάστημα η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Υπό τον πλήρη έλεγχο του Λάτση

Το «ταμπού» της εργασιακής ασφάλειας για το μόνιμο προσωπικό έσπασε μόλις λίγους μήνες αφότου η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε ένα τεράστιο δώρο στον ιδιώτη μέτοχο, την «Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A.» του Λάτση: απεμπόλησε το -έως πρόσφατα καταστατικά κατοχυρωμένο- δικαίωμα του Δημοσίου, που κατέχει το 35,5% των μετοχών, να ορίζει την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου, μία απώλεια δικαιωμάτων που αποτιμάται σε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για το Δημόσιο.

Ήδη από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., τονίζουν συνδικαλιστικές πηγές, το κλίμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, που ήταν έντονο πριν από το 2015, έχει επανέλθει.

«Το τυράκι θα είναι οι παχυλές αποζημιώσεις των υποτιθέμενων 'εθελουσίων', οι οποίες γίνονται με εκβιαστικά διλήμματα, ενώ η φάκα είναι η δυσκολία εύρεσης νέας δουλειάς για όσους/ες αποδεχτούν την αποχώρηση.  Όλα αυτά με φόντο το σχέδιο της διοίκησης (διαφημίζεται ως μετασχηματισμός του ομίλου από πετρελαϊκό σε ενεργειακή εταιρεία συμμετοχών), δηλαδή τη διαδικασία 'συρρίκνωσης' και απεμπλοκής ώστε ο όμιλος να γίνει πιο ελκυστικός σε μελλοντική πώληση» υποστηρίζουν συνδικαλιστικές πηγές που αντιδρούν στην εκχώρηση του πλήρους ελέγχου της εταιρείας στον όμιλο Λάτση.

Μεταξύ των αλλαγών που φέρνει ο μετασχηματισμός του ομίλου, είναι ακόμα μία τροποποίηση του Καταστατικού: ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. μειώθηκε από 13 σε 11 και πλέον δεν υπάρχει εκπροσώπηση των εργαζομένων (ΑΥΓΗ, 29.5.21).

Το καθεστώς μπούλινγκ και το δυστύχημα του 2015

Αναζητώντας εργαζόμενους που θα μιλήσουν για το κλίμα που επικρατεί στα ΕΛ.ΠΕ. διαπιστώνει κανείς τον φόβο και την ανασφάλεια για όσα έρχονται. Ταυτόχρονα μέθοδοι μπούλινγκ και απαξίωσης πολλών εργαζομένων είναι στην ημερήσια διάταξη με τη νέα διοίκηση.

Κάποιοι θυμούνται έντονα το «πογκρόμ» του 2012-2013, όταν έφυγε μεγάλο μέρος του έμπειρου δυναμικού από ΕΛ.ΠΕ. και ΕΚΟ-ΒΡ. Η έλλειψη προσωπικού, η πίεση για τη γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών, καθώς τότε υπήρξε προσπάθεια το χρονοδιάγραμμα της γενικής συντήρησης του διυλιστηρίου να συμπιεστεί κάτω από 35 ημέρες, αλλά και η συσσωρευμένη κούραση των εργαζομένων λόγω της εντατικοποίησης οδήγησε στο τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου 2015 στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου στον Ασπρόπυργο που προκάλεσε τον θάνατο 4 εργαζομένων.

«Κανένας κατηγορούμενος για το δυστύχημα δεν είναι διευθυντικό στέλεχος» σχολιάζει σκωπτικά στην «Α» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) και, μέχρι την αλλαγή στο καταστατικό, εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Δ.Σ. της εταιρείας.

Εκφράζει τον προβληματισμό του διότι «η περίφημη μετεξέλιξη των ΕΛ.ΠΕ. σε ‘πράσινο όμιλο’ βασίζεται κατά κύριο λόγο στη μείωση του προσωπικού αλλά και στον κατακερματισμό και τη συρρίκνωση της ΕΚΟ, την ώρα που άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες αποκτούν μερίδια αγοράς και αναπτύσσουν το δίκτυό τους».

Σύμφωνα με τον εργαζόμενο, το κλίμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας έχει επανέλθει, με μεγαλύτερη ένταση από την περίοδο πριν από το 2015. Αυτήν την περίοδο έχει ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για εργαζόμενους με προβλήματα υγείας, αλλά είναι έντονες οι φήμες ότι θα επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους με στόχο να αποχωρήσουν οι μη αρεστοί στη διοίκηση.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού, μετά και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων, αλλά η διοίκηση και άλλοι γνωστοί παράγοντες επιχειρούν να μετατρέψουν τη διαδικασία σε ρουσφετολογικό πανηγύρι.  Έτσι το μήνυμα προς το μη μόνιμο προσωπικό είναι ότι... όσοι είστε «καλά παιδιά» μπορεί να σας «βολέψουμε».

Τι κάνει το σωματείο της ΠΕΠΕΚΟ;

Την ίδια ώρα η τακτική του επιχειρησιακού σωματείου είναι ήπια σε σχέση με αυτή των υπόλοιπων σωματείων του ομίλου. Δηλώνει ότι «θα ερευνήσει τη νομιμότητα της ανάκλησης της σύμβασης» (δεν αναφέρει τη λέξη απόλυση).

Το σωματείο της ΠΕΠΕΚΟ δεν έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα ούτε μία ώρα απεργία για την απόλυση του πρώτου εργαζομένου με σύμβαση αορίστου χρόνου στον όμιλο τα τελευταία σαράντα χρόνια. Ο πρόεδρος του σωματείου κ. Σπυράντης απάντησε με ασάφεια σε ερωτήσεις της ΑΥΓΗΣ για το πώς θα στηρίξει τον απολυμένο και πώς θα κινηθεί από εδώ και στο εξής απέναντι στην εργοδοσία.

ΕΛΠΕ

Αιχμάλωτοι επί χρόνια στο «άντρο της ανασφάλειας»

[Μεγάλο μέρος της δουλειάς των ΕΛ.ΠΕ., όπως και των περισσότερων εταιρειών του κλάδου, βγαίνει από εργαζόμενους β' ταχύτητας, που στερούνται βασικά δικαιώματα διότι απασχολούνται μέσω τρίτων εταιρειών]

Ο Ν.Ι., αποθηκάριος από το 2015 στη Θεσσαλονίκη, μάλλον δεν ανήκε στα «καλά παιδιά». Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2020 ανακοινώθηκε σε αυτόν και σε τρεις ακόμη εργαζόμενους ότι η σύμβασή τους θα παραταθεί για μόνο έναν μήνα ακόμη. Στη συνέχεια θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τον μπαμπούλα της ανεργίας. Δεν χρειάστηκε καν να τους εξηγήσουν τον λόγο που χάνουν τη δουλειά τους. Ο Ν.Ι., σε αντίθεση με τον μόνιμο υπάλληλο που αναφέραμε στην αρχή, δεν απολύθηκε - απλώς δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του.

Ως εργολαβικός, εργαζόταν στα ΕΛ.ΠΕ. μέσω άλλης εταιρείας με αλλεπάλληλες συμβάσεις, εξάμηνες ή ετήσιες (ακόμα και τρίμηνες) ,στο «άντρο της ανασφάλειας», όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τα ΕΛ.ΠΕ. «Στο οργανόγραμμα, τους αποθηκάριους μας είχαν καταγεγραμμένους με την αλησμόνητη λέξη 'αχθοφόρος', σαν να παραδέχονται ότι οι εργολαβικοί βγάζουν πάντα την πιο δύσκολη και βρόμικη δουλειά» αναφέρει στην ΑΥΓΗ.

Μαζί με πάνω από 1.000 εργολαβικούς -σε σύνολο περίπου 3.500 εργαζομένων του ομίλου- βίωνε τη διαρκή ομηρεία τού να δουλεύεις (κάποιοι 15 - 20 χρόνια, ακόμα και μέχρι τη συνταξιοδότηση!) με ολιγόμηνες συμβάσεις. Καλύπτουν όλους τους τομείς, από σεκιούριτι μέχρι καθαριστές, τη συντήρηση, το τεχνικό προσωπικό και το προσωπικό στα γραφεία. Οι περισσότεροι μετά από 15 χρόνια εργασίας απολύονται ή εξωθούνται σε παραίτηση.

«Όταν έχεις πάνω από το κεφάλι σου τη διαρκή απειλή ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβασή σου, επικρατεί ανθρωποφαγία και μεταξύ των εργαζόμενων. Ως εργολαβικοί, δεν μπορούσαμε να πάρουμε καμία πρωτοβουλία, να ανελιχθούμε ή να διεκδικήσουμε, η μόνιμη επωδός ήταν 'μην βγαίνεις μπροστά, άσε να μιλήσουν οι μόνιμοι'».

Τα τελευταία χρόνια ίσχυε ότι, ύστερα από τρεις ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι εργολάβοι δεν ανανεώνουν τις συμβάσεις για διάστημα 45 ημερών ώστε οι εργαζόμενοι να μην αποκτήσουν τα δικαιώματα που προβλέπει η νομοθεσία με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

«Μέχρι να ξαναχτυπήσει το τηλέφωνο και να μάθεις ότι επαναπροσλαμβάνεσαι, έτρωγες τα νύχια σου από την αγωνία, ειδικά οι ανειδίκευτοι. Αυτό σημαίνει αιχμαλωσία» λέει ο Ν.Ι.

Απόδειξη ότι οι εργολαβικοί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ήταν ότι όταν δεν έρχονταν να δουλέψουν ή απεργούσαν προέκυπτε πρόβλημα ακόμα και στις μονάδες παραγωγής, ενώ σε απεργίες του μόνιμου προσωπικού αρκετοί εργολαβικοί έμπαιναν στο προσωπικό ασφαλείας, μετά από αίτημα της ίδιας της εταιρείας.

Το 2016 η τότε διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. είχε συμφωνήσει με τα σωματεία των εργαζομένων τη μείωση των εργολαβικών εργαζόμενων μέσω προσλήψεων όσων είχαν μεγάλη εμπειρία, αλλά και τη μείωση της εντατικοποίησης της εργασίας, η οποία, ειδικά στα διυλιστήρια, σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια των εργαζόμενων.

Το σχέδιο δεν ολοκληρώθηκε και σήμερα οι εργαζόμενοι βλέπουν ακόμα ένα νέο κύμα μείωσης του προσωπικού είτε μέσα από τη μη ανανέωση συμβάσεων των εργολαβικών, είτε με στοχευμένες εθελούσιες αποχωρήσεις, είτε με την αναξιοκρατική αξιολόγηση στελεχών.

Η διαδικασία συρρίκνωσης, επισημαίνουν εργαζόμενοι, θα ξεκινήσει με τη δημιουργία νέου οργανογράμματος, που θα προβλέπει την κατάργηση πολλών θέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγικότητας, την εντατικοποίηση της δουλειάς, αλλά και την υποβάθμιση της ασφάλειας των εργαζόμενων.

*** Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τα ΕΛ.ΠΕ. δεν έχουν απαντήσει στα ερωτήματα που έστειλε ηλεκτρονικά η ΑΥΓΗ (1.9.21) σχετικά με την απόλυση, τις καταγγελίες των εργαζομένων, αλλά και τα σχέδια της εταιρείας για το προσωπικό, μόνιμο και εργολαβικό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL