Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.3°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
15 °C
12.6°C18.2°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.3°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.8°C19.7°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.9°C16.3°C
0 BF 100%
Μεταξουργείο / Εκτός ελέγχου τα ΜΑΤ – Ξύλο και χημικά σε αντιφασίστες και περαστικούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεταξουργείο / Εκτός ελέγχου τα ΜΑΤ – Ξύλο και χημικά σε αντιφασίστες και περαστικούς

Προσαγωγή στο Μεταξουργείο
(AVGI.GR)

Με νέα απρόκλητη επίθεση τα ΜΑΤ διέλυσαν την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Μεταξουργείο, αφήνοντας ανενόχλητους τους ακροδεξιούς που ήταν στην περιοχή και διαδήλωναν ενάντια στην κούκλα Αμάλ, η οποία τελικά ακύρωσε τη βόλτα της.

Λίγα λεπτά μετά τις 20.00 τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους αντιφασίστες με χημικά, εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό, ενώ από το μένος τους δεν γλίτωσαν και περαστικοί. Η κατάσταση στο Μεταξουργείο για αρκετά λεπτά ήταν αποπνικτική από τα χημικά. Παράλληλα, έγιναν τουλάχιστον μία προσαγωγή.

Στην αντιφαστική συγκέντρωση βρέθηκε μεταξύ άλλων και ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος.

Από την πρώτη στιγμή τα ΜΑΤ αντιμετώπισαν τους αντιφασίστες που βρέθηκαν στο Μεταξουργείο με ξύλο και κρότου λάμψης.

Νωρίτερα, περίπου στις 19.00 τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν την πρώτη απρόκλητη επίθεση στους αντιφασιστές στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την ίδια ώρα, λίγα στενά πιο πέρα, ανενόχλητοι φασίστες φώναζαν συνθήματα μίσους, υπό την προστασία της αστυνομίας.

Οι αντιφασίστες ήταν συγκεντρωμένοι επί της Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ οι ακροδεξιοί βρέθηκαν κρυμμένοι πίσω από κλούβες των ΜΑΤ, έξω από το ξενοδοχείο Stanley.

«Ένα μακρύ στυλιάρι για κάθε Κασιδιάρη και ένα μεγάλο λάκκο για τον Μιχαλολιάκο» και «με τους μετανάστες είμαστε μαζί, επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί» ήταν  μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι αντιφασίστες.

«Για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας το σημερινό event του The Walk στο Μεταξουργείο δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξη και τη μεγάλη αγκαλιά που έχετε χαρίσει όλοι στη Μικρή Αμάλ» αναφέραν νωρίτερα οι διοργανωτές.

Σε αντιφασιστική/αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 7 το απόγευμα κάλεσε το Αντιφασιστικό Συντονισμού Αθήνας - Πειραιά, ενάντια στην ακροδεξιά κινητοποίηση, με σύνθημα «Η Αμάλ είναι ανεπιθύμητη, Η Αθήνα δεν θα γίνει Καμπούλ».

«Οι δρόμοι του Μεταξουργείου ανήκουν στον κόσμο της αλληλεγγύης, η Αμάλ πρέπει να καταλήξει στον προορισμό της παρά τις απειλές», τονίζει το Αντιφασιστικό Συντονισμού και ο Συντονισμός για Προσφυγικό, Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ).

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση τους «η πλατεία του Μεταξουργείου σήμερα θα είναι μια πλατεία καθαρή από φασίστες, μια πλατεία που καλοδέχεται τους ανθρώπους, ότι χρώμα και αν έχει το δέρμα τους, όποια και αν είναι η καταγωγή τους»

.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε κάνει πρεμιέρα το πρωί με καταστολή ενάντια σε μαθητές και φοιτητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL