Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Αστυνομία / Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομία / Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας

αστυνομικοι - ματ
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ )

Υψηλό ποσοστό των ανεμβολίαστων καταγράφονται στα σώματα ασφαλείας, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δείχνει να έχει ξεχάσει να τους συμπεριλάβει στα σκληρά περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε για όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί.

Είναι απορίας άξιο αυτή η «παράβλεψη» από πλευράς κυβέρνησης καθώς στη διάρκεια της πανδημίας εδώ και ενάμισι χρόνο, η Ελληνική Αστυνομία έχει επιφορτιστεί με την τήρηση των υγειονομικών περιορισμών.

Όπως αναδεικνύει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» επικαλούμενη επικαιροποιημένα στοιχεία, το ποσοστό των εμβολιασμένων στην ΕΛ.ΑΣ., το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέρχεται στο 58%.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός εξήγησε ότι εάν σε εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό προστεθούν όσοι έχουν νοσήσει και ταυτόχρονα, από το σύνολο της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ., αφαιρεθούν όσοι βρίσκονται σε άδεια μακράς διαρκείας ή υπηρετούν π.χ. σε διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό, τότε το ποσοστό των μη εμβολιασμένων περιορίζεται στο 32%.

Ωστόσο η εφημερίδα αναφέρει ότι στην Αττική, έχει εμβολιαστεί μόλις το 53% του αστυνομικού προσωπικού, ενώ στη Θεσσαλονίκη το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 54%.

Όπως σημειώνεται, σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως π.χ. η Άμεση Δράση (ΔΙ.ΑΣ., περιπολικά κ.λπ.) το ποσοστό είναι ακόμα χαμηλότερο καθώς, όπως εξηγούν οι επιτελείς του Σώματος, εκεί υπηρετούν κυρίως νεαρότερης ηλικίας άτομα, που θεωρούν ότι η πανδημία δεν συνιστά πραγματική απειλή γι’ αυτά.

Στο Λιμενικό, η εφημερίδα σημειώνει ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων φτάνει στο 64,5%.

Στην Πυροσβεστική, σύμφωνα με στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί πριν από περίπου έναν μήνα, το ποσοστό υπολογίζεται στο 53%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL