Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Υγειονομικός σε Μητσοτάκη / Συγκλονιστική ανάρτηση στο Twitter με τρία καίρια ερωτήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υγειονομικός σε Μητσοτάκη / Συγκλονιστική ανάρτηση στο Twitter με τρία καίρια ερωτήματα

Μητσοτάκης
ΓτΠ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση στο Twitter, στην οποία έχει ταγκάρει τον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας, ένας υγειονομικός που επί δεκαοκτώ χρόνια εργάζεται σε ΜΕΝΝ (Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών), τους απευθύνει καίρια ερωτήματα με αφορμή την αιφνιδιαστική ανάκληση όλων των αδειών γιατρών και νοσηλευτών από την σε πανικό κυβέρνηση.

Γράφει ο Χριστόφορος Ανδρέου: 

«Ταγκάρω μπας και πάρω απάντηση. Κ.κ @PrimeministerGR και  @Vkikilias, ως μάχιμος Υγειονομικός, αισίως 18 χρόνια σε ΜΕΝΝ, θα ήθελα να μάθω ποιος αποφάσισε ότι στο ήδη επιβαρυμένο Υγειονομικό προσωπικό, η αναστολή αδειών, για 3η φορά σε 1.5 χρόνο, είναι η ενδεδειγμένη λύση».

Και συνεχίζει τα ερωτήματά του:

«Επίσης θα ήθελα να με πληροφορήσετε πού είναι η περίφημη "δεξαμενή" Υγειονομικών που θα τροφοδοτούσε το ΕΣΥ ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα από την αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους συναδέλφους. Μετά από 1.5 χρόνο μάχης με τον covid, πιστεύετε ότι αξίζει τελικά...».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υγειονομικός της πρώτης γραμμής ζητά απαντήσεις επίσης για ποιο λόγο δεν έχει ενταχθεί ο κλάδος στα βαρέα, ανθυγιεινά, τι θα γίνει με την 3η δόση του εμβολίου αλλά και για τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στις ΜΕΝΝ.

«η ένταξη του κλάδου μας στα Βαρέα-Ανθυγιεινά; Σε εμάς που εμβολιαστήκαμε από τον Ιανουάριο, τώρα μετά από 7 μήνες, υπάρχει μέριμνα για 3η αναμνηστική δόση του εμβολίου; Η αναλογία 1 μαία-της/4 νεογνά εντατικής θεραπείας, θεωρείτε ότι είναι "παράσημο" για χώρα της Ε.Ε;».

Και ακόμα: «Καμία πρόβλεψη για το τι θα γίνει στα νοσοκομεία μετα την 1η Σεπτεμβρίου, καμμιά πρόσληψη προσωπικού για το άμεσο μέλλον, το εναπομείναν  και ταλαίπωρο προσωπικό θα γίνει λάστιχο προκειμένου να τα προλαβαίνει όλα και προβλέπονται και συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών».
 

Υπενθυμίζεται ότι με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αποφάσισε την αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι νεωτέρας όλων των αδειών γιατρών και νοσηλευτών καθώς και των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Κίνηση πανικού μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βγάλει σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου όλους τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, την ώρα που το τέταρτο και πιο ισχυρό κύμα της πανδημίας με αχιμή τη μετάλλαξη Δέλτα αναμένεται να εκτοξεύσει κρούσματα και διασωληνωμένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL