Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη / Εκκενώθηκε η προσφυγική δομή στη Μαλακάσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη / Εκκενώθηκε η προσφυγική δομή στη Μαλακάσα

Δομή Μαλακάσα πρόσφυγες μετανάστες
EUROKINISSI

Έπρεπε να καεί η Βαρυμπόμπη, να κινδυνέψουν σπίτια στο Κρυονέρι και να δοθεί εντολή εκκένωσης στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, ώστε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να λάβει μέτρα προστασίας των προσφύγων που βρίσκονται στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, προχωρά η προληπτική εκκένωση ευπαθών ομάδων από τη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο της Μαλακάσας. Όπως επισημαίνεται, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα μεταφερθούν σε άλλες δομές.

Το σύνολο των διαμενόντων στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας αναμένεται να μεταφερθεί στη δομή της Ριτσώνας, καθώς και σε άλλες δομές της επικράτειας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. H επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη έχει μετακινηθεί η πλειοψηφία των διαμενόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η εκκένωση της παλαιάς δομής της Μαλακάσας και θα ακολουθήσει η εκκένωση και της νέας. Στη μεταφορά συμμετέχουν περίπου 20 λεωφορεία και προσωπικό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ωστόσο, αξίζει να υπενθυμίσουμε την θαρσύτατη και ειρωνική απάντηση που έδωσε ο Νότης Μηταράκης στην έκκληση της ευρωβουλευτή των Ολλανδών Πρασίνων, Τίνεκε Στρικ, να μη λάβει ρίσκο και να εκκενώσει την Αμυγδαλέζα λόγω των πυρκαγιών.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αντί να πει ποιο είναι το σχέδιο προστασίας των προσφύγων και των μεταναστών, δήλωσε ότι «φυσικά έχουμε σχέδιο. Δείχνετε ενδιαφέρον για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι υποφέρουν από τη φωτιά; Έχετε ρωτήσει για αυτούς;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL