Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη / Διαψεύδει ο ΑΔΜΗΕ - «Δεν υπήρξε έκρηξη μετασχηματιστή»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη / Διαψεύδει ο ΑΔΜΗΕ - «Δεν υπήρξε έκρηξη μετασχηματιστή»

ΔΕΗ κολόνα φωτιά
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Απάντηση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «σκάσιμο» μετασχηματιστή υψηλής τάσης, ως αιτία που ξέσπασε η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη δίνουν πηγές του ΑΔΜΗΕ απορρίπτοντας το εν λόγω ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «αν είχαμε έκρηξη ή άλλη καταστροφή σε εξοπλισμό υψηλής τάσης, είναι αυτονόητο ότι δεν θα μπορούσαμε να βάλουμε μέσα τα κυκλώματα ήδη από εχθές το βράδυ. Μάλιστα, σήμερα το πρωί έγινε επιθεώρηση στις Γραμμές Μεταφοράς που επηρεάστηκαν και δεν εντοπίστηκαν σημαντικές φθορές».

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ σήμερα τα ξημερώματα τέθηκε σε λειτουργία το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.

Καταλήγοντας, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «σε κάθε περίπτωση, αρμόδια να εντοπίσει τα αίτια της πυρκαγιάς είναι μόνο η πυροσβεστική με το πόρισμά της».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΔΕΔΗΕ στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά δεν υπάρχει Δίκτυο Διανομής, με τις πλησιέστερες εγκαταστάσεις Δικτύου να βρίσκονται σε απόσταση 1 χλμ.

Σκρέκας: Λάθος ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ

«Είναι λάθος ότι η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ. Κακώς γίνεται μια τέτοια συζήτηση αυτή την στιγμή. Δεν έχει καμία βάση αλήθειας», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αντίθετα επλήγησαν τα καλώδια και έκλεισαν τα κυκλώματα αφού ξεκίνησε η πυρκαγιά, για να προστατευτούν οι μονωτήρες.

«Βρίσκονται μακριά από την περιοχή καλώδια μεταφοράς ή διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα αίτια θα διαλευκανθούν από το ανακριτικό της πυροσβεστικής», σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL