Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Καύσωνας / Να κλείσουν για δυο ημέρες υπηρεσίες προτείνει ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καύσωνας / Να κλείσουν για δυο ημέρες υπηρεσίες προτείνει ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου

Καύσωνας ζέστη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Έκκληση για τη λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων αλλά και του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας από το ακραίο κύμα καύσωνα που βιώνει η χώρα και το οποίο οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν ως ιστορικό φαινόμενο, έκανε ο Μανώλης Πλειώνης, καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής στο ΑΠΘ , Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μιλώντας στον Alpha 98,9, πρότεινε όλες τις ημέρες που θα είναι εξαιρετικά υψηλές οι θερμοκρασίες «είναι λογικό κάποιες υπηρεσίες στον δημόσιο τομέα, πιθανώς και γενικότερα, να κλείσουν δύο μέρες και βλέπουμε. Καλό θα ήταν να παρθούν κάποια μέτρα».

Ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου επεσήμανε ότι εκτός από τη δυσφορία που θα προκαλέσει ο καύσωνας στον κόσμο, θα υπάρχει και επιβάρυνση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας  «οπότε, φαντάζομαι ότι πρέπει να παρθούν μέτρα που θα απομειώσουν όσο το δυνατόν αυτή την επιβάρυνση» είπε ο καθηγητής Πλειώνης.

Να σημειωθεί ότι την ίδια πρόταση μετέφερε ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου στον Αλέξη Τσίπρα κατά την επικοινωνία που είχε μαζί του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη προκειμένου να ενημερωθεί για το επερχόμενο σφοδρό κύμα καύσωνα.

Και ήταν αυτή η πρόταση, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του έκανε γνωστή, που προκάλεσε τη λοιδορία της κυβέρνησης κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και των επιστημόνων.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι στην ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί θα συζητηθούν μέτρα για τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL