Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Καύσωνας / Σε γραμμή Τσίπρα ο Χαρδαλιάς – Αναμένονται μέτρα για τους εργαζόμενους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καύσωνας / Σε γραμμή Τσίπρα ο Χαρδαλιάς – Αναμένονται μέτρα για τους εργαζόμενους

Χαρδαλιάς
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίστηκε σε γραμμή Τσίπρα και άδειασε επί της ουσίας της «κυβερνητικές πηγές» που έσπευσαν να λοιδορήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους επιστήμονες οι οποίοι κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το ακραίο κύμα καύσωνα που θα χτυπήσει τη χώρα προτείνουν για την προστασία των εργαζομένων να κηρυχθεί αργία η ερχόμενη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι στην ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα για τον καύσωνα θα συζητηθούν και επί μέρους ζητήματα σε σχέση με τους εργαζομένους. 

Στην ερώτηση για το εάν θα γίνουν τροποποιήσεις ή μειώσεις στο ωράριο των εργαζομένων ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι «όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα των επόμενων ημερών και όσοι δίνουν τον αγώνα τους  εκτός γραφείων θα πρέπει και οι επιχειρήσεις και όλοι να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα για περισσότερες ευκαιρίες ξεκούρασης και δροσιάς στους εργαζόμένους τους».

Μάλιστα, είπε ότι υπάρχουν μέτρα που προβλέπονται στις εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Εσωτερικών και γι’ αυτό στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς.

 

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επικοινωνία που είχε με τον ον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, με ανάρτησή του επεσήμανε ότι «η γνώμη των ειδικών είναι ότι ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός».

Παράλληλα ζήτησε από την κυβέρνηση να θέσει σε ετοιμότητα τον κρατικό μηχανισμό και επεσήμανε μετ’ επιτάσεως ότι κανένας πολίτες δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα λόγω της υπερφόρτωσης του συστήματος που αναμένεται.

Η κυβέρνηση μέσω «πηγών» της έδειξε πόσο ενοχλήθηκε και έσπευσε να λοιδορήσει την πρόταση των ειδικών που μετέφερε ο Αλέξης Τσίπρας  κάνοντας λόγο για «λαϊκισμό» και «γραφικότητα».

Να σημειωθεί ότι με δηλώσεις του συμφώνησε με την πρόταση να κηρυχθεί αργία η ερχόμενη Δευτέρα ο διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, ο οποίος συμφωνεί με την άποψη να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα λόγω καύσωνα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «Είμαι υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης. Φανταστείτε τον κόσμο να περιμένει σε μια στάση λεωφορείου ή να είναι μέσα σε ένα λεωφορείο με θερμοκρασίες περιβάλλοντος άνω των 45 βαθμών. Ξέρετε» συμπλήρωσε «δεν έχουν όλοι την άνεση της χρήσης του αυτοκινήτου μας και του κλιματιστικού που σου προσφέρει ιδανικές συνθήκες για να βρεθείς στο γραφείο σου».

Και κατέληξε: «Είχαμε 6 μήνες lockdown, δεν θα μας πειράξει αν μια μέρα κάποιοι άνθρωποι παραμείνουν στο σπίτι τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL