Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Πέτρος Φιλιππίδης / Ύποπτος νέων αδικημάτων - «Καταπέλτης» το σκεπτικό της προφυλάκισης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέτρος Φιλιππίδης / Ύποπτος νέων αδικημάτων - «Καταπέλτης» το σκεπτικό της προφυλάκισης

Ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγείται στις φυλακές Τρίπολης
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα για την αλήθεια των ισχυρισμών του με αποτέλεσμα να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Τρίπολης. Μάλιστα εισαγγελέας και ανακρίτρια κάνουν λόγο για πράξεις που τελέστηκαν με «ιδιαίτερη σκληρότητα» από έναν άνθρωπο που κατείχε «θέση εξουσίας».

Οι δικαστές διατύπωσαν την άποψη ότι ο γνωστός ηθοποιός λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, από το 2008 έως το 2014. Φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος που είχε ασκώντας εξουσία και προχωρώντας σε αυτές τις πράξεις σε βάρος των θυμάτων του. Ο ίδιος ωστόσο το αρνείται, δίνοντας μάχη για να μην προφυλακιστεί για τα αδικήματα που κατηγορείται. Έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού που φέρεται ότι διέπραξε σε βάρος τριών γυναικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στα επαγγελματικά του και να επαναλάβει τα αδικήματα.

Επιπλέον, στο σκεπτικό των δικαστών αναφέρεται και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του, καθώς φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών.

Επίσης, όπως αναφέρεται, επιβαρυντικό στοιχείο ήταν και το ότι οι δύο καταγγέλλουσες για τις ισάριθμες απόπειρες βιασμού δεν παρεκκλίναν σε κανένα στάδιο της έρευνας ως προς το περιεχόμενο των καταθέσεων τους. Είχαν μάλιστα προτείνει και μάρτυρες για την επίρρωση των ισχυρισμών τους, οι οποίοι πράγματι κατέθεσαν όσα είχαν βιώσει εκείνη την περίοδο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται ήδη στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για αδικήματα σε βάρος της γενετήσιας ελευθερίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL