Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Πυρκαγιά / Πολλές διάσπαρτες εστίες στη Σταμάτα – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιά / Πολλές διάσπαρτες εστίες στη Σταμάτα – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Φωτιά στη Σταμάτα
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες από τη μεγάλη φωτιά που καίει εδώ και ώρες στη Σταμάτα. Σύμφωνα με τον δήμο Διονύσου, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Πάντως για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων θα παραμείνουν όλο το βράδυ στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι έγιναν τέσσερις προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον τέσσερα σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες. Μάλιστα ο κοινοτάρχης Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης ανέφερε ότι έχουν καεί ή προκληθεί ζημιές σε 20 σπίτια.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Λίγο πριν από τις 16.00, οι δυνάμεις που επιχειρούν στην Σταμάτα ενισχύθηκαν φθάνοντας συνολικά τους 141 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη ενώ στην μάχη επιστρατεύθηκε και το αεροσκάφος Beriev – 200.

Επείγουσα ειδοποίηση έστειλε στις 14.15 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στην περιοχή.

Στην περιοχή βρέθηκαν 4 ασθενοφόρα για προληπτικούς λόγους.

Νωρίτερα η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 είχε καλέσει τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
ΦΩΤΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Το μήνυμα ανέφερε τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ
SCREENSHOT TWITTER

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε πως απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα σπίτια τους οι κάτοικοι του οικισμού Γαλήνη και όσοι μένουν επί της Διονύσου.

Ο Δήμος Διονύσου αναφέρει ότι την Τρίτη 27/7 έως τις 10 μ.μ. θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 10 μ.μ το κεντρικό τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Διονύσου (213 2030600) καθώς και των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων για την παροχή πληροφοριών προς τους πληγέντες πολίτες.

Παράλληλα, τα Πολιτιστικά Κέντρα Δροσιάς και Κρυονερίου θα παραμείνουν την Τρίτη 27/7 ανοιχτά καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας και θα είναι διαθέσιμα για κάθε πολίτη.

Από την Τετάρτη 28 Ιουλίου το πρωί, το κεντρικό τηλεφωνικό Κέντρο του Δήμου και τα τηλεφωνικά κέντρα των Δημοτικών Κοινοτήτων θα καταγράφουν αιτήματα δημοτών που αφορούν σε ζημιές λόγω της πυρκαγιάς.

Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλους τους συναρμόδιους φορείς, Δήμους, εθελοντές και υπαλλήλους οι οποίοι συνέδραμαν στην κατάσβεση αυτής της πυρκαγιάς.

ΧΑΡΤΗΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ
screenshot twitter

 Λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ
web camera Κηφισιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL