Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
ΕΡΤ3 / Υποβάθμιση και απαξίωση με ευθύνη της ΝΔ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ3 / Υποβάθμιση και απαξίωση με ευθύνη της ΝΔ

ΕΡΤ3
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Επιβεβαίωση της υποβάθμισης και απαξίωσης του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν οι πρόσφατες παραιτήσεις των τριών μελών της διευθυντικής ομάδας της ΕΡΤ3.

Όπως τονίζουν άλλωστε με κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Μάριος Κάτσης και η αναπληρώτρια τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αναστασία Γκαρά, «μέσα σε δύο χρόνια η ΕΡΤ3 έχει μετατραπεί από έναν δυναμικό τηλεοπτικό σταθμό με ισχυρό αποτύπωμα σε πρόγραμμα και ενημέρωση, σε ένα κανάλι αθλητικών μεταδόσεων χαμηλής εμπορικότητας, με ελάχιστη ενημέρωση, ελεγχόμενη κεντρικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιοι επισημαίνουν παράλληλα ότι «το αποτέλεσμα αυτών των απαράδεκτων χειρισμών, είναι να χάσει την ταυτότητα της ως ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός διαχρονικά με το “βλέμμα” στη Βόρεια Ελλάδα και την Περιφέρεια».

«Παρατηρώντας τη συνεχή “απονεύρωση” των δελτίων ειδήσεων και του ενημερωτικού προγράμματος καθώς και τον υποβιβασμό της ΕΡΤ3 σε ρόλο κομπάρσου της ενημέρωσης, είχαμε εγκαίρως υποβάλει σχετική ερώτηση στον υπουργό για όλα αυτά τα φαινόμενα. Η απάντηση από πλευράς υπουργείου ήταν αποκαρδιωτική και ενδεικτική της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην ΕΡΤ3» σχολιάζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ακόμα και η ίδια η Διοίκηση της είχε παραδεχθεί πως το 60% του τηλεοπτικού χρόνου αφιερώνεται στην δραστηριότητα της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σύμφωνα με τους ίδιους «φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μετατροπή του τρίτου δημόσιου καναλιού σε έναν ακόμα φορέα κυβερνητικής προπαγάνδας».

«Σε αντίθεση, όμως, με την κυβέρνηση, οι πολίτες θέλουν μια δυνατή ΕΡΤ3, ανοιχτή στην κοινωνία, πλουραλιστική, αντικειμενική που θα ανταποκρίνεται στο ρόλο της ως ένα δημόσιο μέσο με ποιοτική ενημέρωση και ψυχαγωγία, αναδεικνύοντας τα ζητήματα της Περιφέρειας. Δεν επιζητούν ένα “γαλάζιο” ανταποκριτικό γραφείο, χωρίς πρόγραμμα και με ελεγχόμενη ενημέρωση, όπως επιθυμούν οι γαλάζιοι “άριστοι”» σχολιάζουν ο Μάριος Κάτσης και η Αναστασία Γκαρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL