Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
ΕΡΤ3 / Αθρόες παραιτήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ3 / Αθρόες παραιτήσεις

Το κτήριο της ΕΡΤ3
(INTIME NEWS)

«Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα» λέει ο σοφός λαός και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση των επικεφαλής τού ενημερωτικού τμήματος της ΕΡΤ3, που βλέπουν το κανάλι να υποβαθμίζεται και να απαξιώνεται καθημερινά. Και παραιτούνται.

Δεν πρόκειται βεβαίως για τον γενικό διευθυντή Φίλιο Στάγκο, που τοποθετήθηκε επικεφαλής τής ΕΡΤ3 από τον φίλο του στην Αθήνα Κωνσταντίνο Ζούλα. Πρόκειται για τις παραιτήσεις των επικεφαλής τής διευθυντικής ομάδας της ΕΡΤ3, του διευθυντή Δημήτρη Αθανασόπουλου και των αρχισυντακτών, της Χριστίνας Συμεωνίδου και της Ελένης Καμπάκη, επιλογές όλες του Φ. Στάγκου, που κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους μπροστά στα αλλεπάλληλα κρούσματα απαξίωσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης και πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 δεν τους χαρίζεται πάντως: «Ανακάλυψαν με δύο χρόνια καθυστέρηση ότι η εργολαβία τού επικεφαλής ήταν να ψαλιδίσει και να ευνουχίσει ραδιόφωνο, τηλεόραση, πρόγραμμα κ.λπ. Αργά, πολύ αργά, γιατί το πράγμα φάνηκε με το ‘καλημέρα’. Αν αυτά που γράφονται και λέγονται είναι ακριβή, ο πρώτος που θα έπρεπε να παραιτηθεί είναι ο ‘ναι σε όλα’ ‘επαγγελματίας’ γενικός διευθυντής τής ΕΡΤ3. Αν δεν το καταλαβαίνει, θα συνεχίσει να ρίχνει νερό στον μύλο ενός νέου ‘μαύρου’, καθώς από ό,τι κατάλαβα δεν πρέπει να τον πολύ πείραξε και το προηγούμενο».

Η υποβάθμιση της ΕΡΤ3 από τη διοίκηση Ζούλα - Γαμπρίτσου ξεκίνησε με το ‘καλημέρα’ στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την ΕΡΤ, όπου το προφίλ της ΕΡΤ3 ορίστηκε ως αθλητικό - περιφερειακό δεδομένου και του «λουκέτου» στην ΕΡΤSports. Ως «αθλητικό κανάλι» νοείται από τη διοίκηση ότι θα μεταδίδει όλα τα λιγότερο δημοφιλή σπορ, όπως για παράδειγμα το Ρολάν Γκαρός, όχι όμως και τον τελικό με τον Στ. Τσιτσιπά, που μεταφέρθηκε στην ΕΡΤ1 για να τονώσει την τηλεθέασή της.  Όσο για το «περιφερειακό», γίνεται αντιληπτό περισσότερο ως φολκλόρ: πώς φτιάχνουν τις πίτες στο χωριό και πώς γλεντάνε στα πανηγύρια. Το κανάλι αποπολιτικοποιείται, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι η Αθήνα υποδεικνύει και ελέγχει πώς καλύπτει την επικαιρότητα η ΕΡΤ3. Και η τηλεθέαση στον πάτο!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL