Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
Νίκη Κεραμέως / Πάνω από 16.000 πολίτες ζητούν να παραιτηθεί άμεσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκη Κεραμέως / Πάνω από 16.000 πολίτες ζητούν να παραιτηθεί άμεσα

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΞΗ ΘΡΑΝΙΑ
ΑΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Περισσότερες από 16.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, στο δημόσιο αίτημα να παραιτηθεί η Νίκη Κεραμέως και να ανακληθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που αφήνει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χιλιάδες υποψήφιους.

Η εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία αντιδρά με όλα τα μέσα στις αναχρονιστικές αλλαγές του υπουργείου όσον αφορά την εισαγωγή των μαθητών στα πανεπιστήμια.

Στο διαδίκτυο, μαζεύονται ψήφοι αναφορικά με την παραίτηση της υπουργού και την ανάκληση του εκ προμελέτης εγκλήματος κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας, με τις υπογραφές αυτή την ώρα να έχουν φτάσει 16.785.

«Η ψυχολογία και η οικονομική δυνατότητα των μαθητών δεν είναι στα καλύτερα της και δεν μπορείτε να φέρνετε τέτοιες αλλαγές για να ευνοήσετε τα κολέγια και ειδικά με την πανδημία!» αναφέρουν στο κείμενο του ψηφίσματος.

Επίσης, ζητούν την ανάκληση των αλλαγών που έχουν επιφέρει οι πρακτικές της κυβέρνησης, οι οποίες οδηγούν το σχολείο πολλά χρόνια πίσω.

«Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της αποδεικνύουν σταθερά ότι δεν έχει σχέση με το αντικείμενο της παιδείας και δεν δύναται να ανταπεξέλθει ως υπουργός παιδείας, σε βαθμό που απειλεί τους μαθητές και το συμφέρον τους, ειδικά όταν φέρεται επιθετικά στους μαθητές, όπως και άλλα μέλη της κυβέρνησης» σημειώνουν μεταξύ άλλων, στο κείμενο του ψηφίσματος.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL