Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Οργή για Κεραμέως / «Η υπουργός δεν ξέρει τι αλλαγές έχει κάνει. Μας πρόδωσαν» -Απάντηση κόλαφος των μαθητών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οργή για Κεραμέως / «Η υπουργός δεν ξέρει τι αλλαγές έχει κάνει. Μας πρόδωσαν» -Απάντηση κόλαφος των μαθητών

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΒΟΥΛΗ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Κόλαφος είναι η απάντηση που έδωσαν ο Διονύσης και η Φωτεινή, δυο από τους μαθητές που αν και αρίστευσαν λόγω Κεραμέως και κυβέρνησης Μητσοτάκη βλέπουν τα όνειρά τους να συνθλίβονται αφού δεν μπορούν να μπουν στη σχολή πρώτης προτίμησής τους.

Μιλώντας στο Kontra και την Αναστασία Γιάμαλη, ο Διονύσης που αν και αρίστευσε δεν μπορεί να μπει στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ, δήλωσε απογοητευμένος από την απάντηση που έδωσε μέσα στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως όταν ο Αλέξης Τσίπρας διάβασε την επιστολή του αριστούχου μαθητή και της ζήτησε να του απαντήσει.

«Με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα την απάντηση και απογοητεύτηκα. Μάλλον η κ. Κεραμέως δεν γνωρίζει τι αλλαγές έχει επιφέρει στο εκπαιδευτικό σύστημα» είπε ο Διονύσης επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας τους αιφνιδίασε αφού προχώρησε σε δομικές αλλαγές είκοσι ημέρες πριν από τις εξετάσεις.

Και όπως είπε μέσα σε αυτές τις είκοσι ημέρες έπρεπε να αναπληρώσουν προετοιμασία 1,5 έτους στο γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο, τη στιγμή που τα σχολεία ήταν κλειστά και αυτά τα μαθήματα πρέπει να γίνονται μόνο δια ζώσης.

Παράλληλα όπως είπε δεν έχουν όλοι οι μαθητές τη δυνατότητα να κάνουν φροντιστήριο ή ιδιαίτερο και σε αυτά τα μαθήματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Φωτεινή που αν και συγκέντρωσε 21.950 μόρια βλέπει το όνειρό της για την εισαγωγή της στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ να συντρίβεται για μόλις 0,3 μόρια που της υπολείπονται από το βαθμό που πήρε στο ελεύθερο σχέδιο.

«Μας πρόδωσαν» λέει η αριστούχος των Πανελλαδικών επισημαίνοντας τον παραλογισμό του συστήματος που εισήγαγε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με μαθητές που έγραψαν έως και 5.000 μόρια λιγότερα από εκείνην να μπορούν να μπουν στην Αρχιτεκτονική του ΑΠΘ από την οποία εκείνη κόπηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL