Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Κυβέρνηση / Εξετάζει επίταξη δωματίων καραντίνας και καμπίνες «Covid» στα πλοία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση / Εξετάζει επίταξη δωματίων καραντίνας και καμπίνες «Covid» στα πλοία

MΥΚΟΝΟΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI

Μετά τα περιστατικά σε Μύκονο, Πάρο και Αλόννησο, που καταδεικνύουν -δεν είναι ο μόνος τομέας- την παντελή έλλειψη σχεδιασμού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται ότι όσοι βρίσκονται θετικοί στον ιό στις διακοπές τους σε κάποιο νησί, να μπορούν να διαμένουν σε ξενοδοχεία καραντίνας ή να μεταφέρονται στα αστικά κέντρα σε καμπίνες κορονοϊού.

Όπως μετέδωσε το Open αύριο Δευτέρα 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα στην οποία αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Πολιτική Προστασία σκοπεύει να προτείνει:

  • να υπάρχει δυνατότητα επίταξης δωματίων, όχι μόνο δηλαδή να αυξηθούν τα ξενοδοχεία για καραντίνα στα νησιά, αλλά να μπορεί η Πολιτική Προστασία να επιτάξει δωμάτια.
  • να υπάρχουν στα πλοία συγκεκριμένες καμπίνες, οι οποίες να κρατούνται μόνο από άτομα που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό και πρέπει άμεσα να φύγουν από το νησί, όπου κάνουν διακοπές. Να χαρακτηριστούν δηλαδή ορισμένες καμπίνες ως «Covid».

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή εάν κάποιος διαγνωστεί με κορωνοϊό σε νησί δεν μπορεί να φύγει από εκεί καθώς πρέπει να μείνει σε καραντίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL