Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Φρίκη στην Ηλιούπολη / Υπόθεση με ουρά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φρίκη στην Ηλιούπολη / Υπόθεση με ουρά

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Προεκτάσεις οι οποίες ξεπερνούν την κακοποίηση μιας γυναίκας από τον σύντροφό της (φαινόμενο τρομακτικά συχνό και πολύ σοβαρό έτσι κι αλλιώς) και φτάνουν μέχρι την ανακάλυψη ενός οργανωμένου και πολυπληθούς κυκλώματος μαστροπείας πήρε μέσα στην εβδομάδα η υπόθεση της δεκαεννιάχρονης που κατήγγειλε το Σάββατο ότι ο τριανταεννιάχρονος αστυνομικός Δημήτρης Μπουγιούκος την κρατούσε κλεισμένη στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, τη βίαζε, την έδερνε και την εξέδιδε παρά τη θέλησή της.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν η δεκαεννιάχρονη, που έμενε στο σπίτι του αστυνομικού τους τελευταίους λίγους μήνες, κατόρθωσε να ενημερώσει για το πρόβλημά της μια σερβιτόρα σε κοντινό καφέ, η οποία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και είχε προσφερθεί να βοηθήσει όταν είχε δει σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο του κοριτσιού. Η υπόθεση πήρε γρήγορα μεγαλύτερες διαστάσεις, παρά την άγαρμπη προσπάθεια της αστυνομίας να μετατρέψει το θύμα σε απολογούμενη κατά τις πρώτες ώρες, και -χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια και τα αντανακλαστικά των συνηγόρων της, Αντωνίας Λεγάκη και Γιάννη Μυκονιάτη- να δει το φως της δημοσιότητας και στις πραγματικές της διαστάσεις.

Το εύρος του κυκλώματος

Πέρα από τη σοκαριστική περιγραφή της κοπέλας για τον επαναλαμβανόμενο βιασμό της από τον πατέρα της από την ηλικία των 11 έως αυτή των 17 ετών, η οποία είναι αρκετά χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίον αναπαράγεται η σεξουαλική βία μέσα στην ελληνική οικογένεια, η κοπέλα έδωσε εξαρχής στην κατάθεσή της στην αστυνομία τα ονόματα ακόμα τριών ανθρώπων που γνώριζε ότι μαζί με τον Μπουγιούκο συμμετέχουν στο κύκλωμα μαστροπείας, ενδεχομένως συνεργαζόμενοι και με εταιρείες της πορνογραφικής βιομηχανίας.

Μοιάζει μάλιστα να μην είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο αστυνομικός εμφανίστηκε μετά τη σύλληψή του στη Σχολή Ευελπίδων με μπλούζα η οποία έφερε τη στάμπα της εταιρείας παραγωγής πορνογραφικών ταινιών «Sirina». Αν και η πρώτη αντίδραση στα κοινωνικά δίκτυα μετά την εμφάνιση της σχετικής φωτογραφίας προκάλεσε σοκ και σχόλια περί «προκλητικότητας» του αστυνομικού, η επιλογή ενδυμασίας του Μπουγιούκου μοιάζει να μην είναι τυχαία. Αρκετοί σκέφτηκαν ότι κατά πάσα πιθανότητα ο φερόμενος ως βιαστής και μαστροπός αστυνομικός θέλησε με την αμφίεσή του αυτή να στείλει ένα «μήνυμα» προς συνεργάτες του ζητώντας τους ή εκβιάζοντας για βοήθεια. Πέρασαν άλλωστε λίγο περισσότερες από 24 ώρες μέχρι να αποκαλυφθεί ότι ο Μπουγιούκος είχε οδηγήσει την κοπέλα στα γραφεία της εταιρείας «Sirina» στο Φάληρο προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο για τη συμμετοχή της σε πορνοταινίες.

Την είδηση επιβεβαίωσε η ίδια η εταιρεία παραγωγής πορνογραφικών ταινιών, η οποία, βέβαια, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η είδηση για τον ξυλοδαρμό και τον βιασμό της δεκαεννιάχρονης ήταν «σοκαριστική», ότι τάσσεται υπέρ της τιμωρίας όσων μετέρχονται τέτοιων μεθόδων και, φυσικά, ότι το συμβόλαιο με την κοπέλα είχε υπογραφεί με νόμιμο τρόπο. Είναι ωστόσο προφανές ότι ο τρόπος με τον οποίον υπογράφηκε αυτό το συμβόλαιο γεννά εύλογα ερωτήματα.

Άραγε, συνηθίζει η εταιρεία αυτή να δέχεται προτάσεις από άγνωστους προκειμένου να προσλάβει επίσης άγνωστα νεαρά κορίτσια για τις ταινίες της; Ή μήπως υπάρχει μια σταθερή συνεργασία με ένα δίκτυο ανθρώπων που «ψαρεύουν» κορίτσια σε δυσμενή κατάσταση και τα οδηγούν στον χώρο της βιομηχανίας; Η αλήθεια είναι ότι ένα σενάριο που λέει ότι ο αστυνομικός γνώρισε τυχαία μια κοπέλα, την ερωτεύτηκε, την προσκάλεσε να μείνει σπίτι του και, όταν αυτή του εξέφρασε την επιθυμία να βρει δουλειά, αυτός της πρότεινε αυθόρμητα να παρουσιαστεί στη «Sirina» για να γίνει πρωταγωνίστρια σε πορνοταινίες, δεν μοιάζει εξαιρετικά πειστική.

Άνοιξαν στόματα

Η ίδια η κοπέλα και οι συνήγοροί της άλλωστε, πέραν των τριών ονομάτων που έδωσαν άμεσα στις αρχές ως συνεργών του Μπουγιούκου (ανάμεσά τους και ένας στρατιωτικός, καθώς και ένα άτομο που είναι γνωστό ως «Ντανιέλ», ο οποίος χειριζόταν το σάιτ στο οποίο κλείνονταν τα ραντεβού της κοπέλας με τους «πελάτες» και ο οποίος συνελήφθη μία ημέρα μετά τον Μπουγιούκο), έκαναν λόγο και για τουλάχιστον ακόμη δέκα κοπέλες οι οποίες βρίσκονται εγκλωβισμένες στο ίδιο κύκλωμα, καθώς και για ακόμη μία που κατόρθωσε να δραπετεύσει λίγες ώρες μετά την καταγγελία της δεκαεννιάχρονης και τη σύλληψη του Μπουγιούκου. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε η υπόθεση, υπήρξαν κοπέλες που επικοινώνησαν με τους συνηγόρους της δεκαεννιάχρονης, βεβαιώνοντας ότι έχουν και οι ίδιες πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης του Μπουγιούκου και του κυκλώματος μαστροπείας. Οι κοπέλες αυτές διστάζουν έως τώρα να μιλήσουν στις αρχές και ζητούν να τους διασφαλιστεί προστασία για να δεχτούν να μιλήσουν.

Η Αντωνία Λεγάκη πάντως, η οποία βρίσκεται σε επαφή με τα άλλα θύματα του Μπουγιούκου, μιλώντας σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανέφερε ότι στο κύκλωμα μαστροπείας εμπλέκονται, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα κορίτσια, πιθανότατα και άλλοι αστυνομικοί, ενώ τόνισε ότι ορισμένες από αυτές τις κοπέλες παρέμειναν για μεγαλύτερο διάστημα στα χέρια του αστυνομικού, περιγράφοντας αντίστοιχης μορφής εξευτελισμούς, βασανιστήρια και ξυλοδαρμούς. Η Αντ. Λεγάκη δεν μπορούσε να δηλώσει με σιγουριά αν κάποιο από αυτά τα θύματα θα κατέθετε μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς κάτι τέτοιο εξαρτιόταν ώς έναν βαθμό και από τη διάθεση των αρχών να τους παράσχουν προστασία. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι κάθε νέα κατάθεση βοηθά στο να πολλαπλασιαστούν οι καταγγελίες, καθώς επιβαρύνει τη θέση του Μπουγιούκου και διασφαλίζει την παραμονή του στη φυλακή.

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Καταγγελίες και από την πρώην σύζυγο για απειλές και εκβιασμούς

Αναμένεται η εξέταση της κόρης του Μπουγιούκου έπειτα από ειδικό αίτημα που κατατέθηκε στον εισαγγελέα Ανηλίκων, προκειμένου να ερευνηθεί κατά πόσο το εννιάχρονο παιδί είχε εκτεθεί σε σκηνές σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η μελέτη της δραστηριότητας του αστυνομικού και φερόμενου ως προαγωγού, βιαστή και εμπόρου ανθρώπων Δημήτρη Μπουγιούκου στα κοινωνικά δίκτυα. Ο αστυνομικός, που έχει τεθεί τρεις φορές σε διαθεσιμότητα κατορθώνοντας μέχρι σήμερα πάντα να επιστρέφει στη θέση του (πρώτη επιστροφή επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά), δείχνει εξαιρετικά μικρή μέριμνα να κρύψει τη δραστηριότητά του -ειδικά αναφορικά με τη σχέση του με τις γυναίκες-, ενώ δεν παραλείπει να σχολιάζει και τα πολιτικά δρώμενα που του κινούν το ενδιαφέρον κατά καιρούς.

Όσον αφορά την πολιτική, ο προφυλακισμένος αστυνομικός εκφράζει σε κάθε ευκαιρία τα θερμά πατριωτικά του αισθήματα, στηρίζοντας το κατά δύναμιν την αστυνομία, τον στρατό και ειρωνευόμενος τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ανάμεσα σε αναρίθμητες αναρτήσεις στις οποίες μιλάει για τον εαυτό του, το πόσο σκληρός και απρόσιτος είναι και τι έχει να πάθει όποιος τα βάλει μαζί του και πώς αντιλαμβάνεται την «μπέσα», εμφανίζει και σειρά δημοσιεύσεων στις οποίες κατ’ ουσίαν αναφέρεται στο χόμπι του να ταπεινώνει γυναίκες. Ανάμεσά τους και ορισμένες στα όρια της διαφήμισης αναφορές στην εταιρεία «Sirina» και τις ταινίες της - με τις οποίες, ισχυρίζεται, είναι ωραίο «να ξεκινάς τη μέρα σου».

Στο μεταξύ, η πρώην σύζυγος του Μπουγιούκου και μητέρα της εννιάχρονης κόρης του είναι η δεύτερη γυναίκα, μετά τη δεκαεννιάχρονη στην Ηλιούπολη, που τόλμησε να μιλήσει για τις μεθόδους του. Τοποθετούμενη μέσω της συνηγόρου του, η πρώην σύζυγος του αστυνομικού υπονοεί ότι έχει και η ίδια υποστεί βιαιοπραγίες από τον αστυνομικό κατά τον κοινό τους βίο, επιφυλασσόμενη ωστόσο να καταθέσει τα σχετικά στοιχεία στην αστυνομία. Αντιθέτως, αναφέρεται ευθέως σε απειλές, εκβιασμούς και τρομοκρατία την οποία υπέστη μετά τον χωρισμό τους προκειμένου να του παραχωρήσει την επιμέλεια της κόρης του, την οποία δεν διεκδίκησε.

Η πρώην σύζυγος του Μπουγιούκου δηλώνει επίσης ότι θα προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσει την επιμέλεια της κόρης τους, κάτι που με δεδομένη την προφυλάκιση του πρώην άνδρα της είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο τόπος κατοικίας της εννιάχρονης κόρης του Μπουγιούκου είναι ο ίδιος με το σπίτι από το οποίο απέδρασε η δεκαεννιάχρονη κοπέλα, η οποία καταγγέλλει ότι δέχθηκε εκεί σωματική και σεξουαλική βία. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν το παιδί ήταν μάρτυρας σε τέτοιες σκηνές και πόσες φορές, δεδομένου ότι μοιάζει πιθανό ο Μπουγιούκος να «φιλοξενούσε» κατά καιρούς διάφορες γυναίκες τις οποίες εξέδιδε και τους φερόταν βίαια. Για το ζήτημα αυτό κατατέθηκε ειδικό αίτημα στον εισαγγελέα Ανηλίκων προκειμένου να ερευνηθεί κατά πόσο το παιδί είχε εκτεθεί σε σκηνές σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL