Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Κορωνοϊός / Συναγερμός από δεκάδες κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Συναγερμός από δεκάδες κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις

Κατασκήνωση με παιδιά
Φωτογραφία αρχείου (PIXABAY.COM)

Ανησυχία προκλήθηκε σε Χανιά, Χαλκιδική και Καπανδρίτι από την είδηση ότι εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης στα Χανιά αποφάσισαν να την κλείσουν, καθώς σύμφωνα με το zarpanews.gr, τα θετικά κρούσματα είναι περισσότερα από 30 και υπάρχει πιθανότητα να έχουν μολυνθεί και άλλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η ίδια ιστοσελίδα, η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15/7 και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι γονείς δε θα μπορούν να επισκεφτούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

Την ίδια στιγμή, το ίδιο τοπικό μέσο ενημέρωσης, αναφέρει ότι γονείς που είχαν στείλει τα παιδιά τους στην κατασκήνωση είναι εξοργισμένοι με τους χειρισμούς των υπευθύνων.

Όπως υποστηρίζουν, μπορεί το θέμα να είδε το φως της δημοσιότητας χθες, ωστόσο καταγγελία μητέρας αναφέρει ότι πήρε το παιδί της με πυρετό από την κατασκήνωση την Τετάρτη. Μετά τη διενέργεια τεστ το οποίο βγήκε θετικό, η μητέρα ενημέρωσε σχετικά, τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης.

Ανησυχία επικρατεί επίσης σε κατασκήνωση με εκατοντάδες παιδιά, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Στην κατασκήνωση φιλοξενούνται παιδιά από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το GRTimes.gr, έχουν εντοπιστεί 14 κρούσματα σε παιδιά 13-17 ετών, ενώ άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Οι αρμόδιοι εκκένωσαν μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν.

Οι υπεύθυνοι επισημαίνουν ότι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχουν ενημερώσει τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαιώνουν ότι τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού είναι αυστηρά.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ, μετά και τα κρούσματα και σε κατασκήνωση στα Χανιά, εξετάζουν το ενδεχόμενο στοχευμένων δράσεων από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλες τις μεγάλες κατασκηνώσεις της χώρας.

Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν τρία κρούσματα σε παιδική κατασκήνωση στο Καπανδρίτι. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία να γίνουν τεστ σε όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη κατασκήνωση με τα αποτελέσματα να αναμένονται αύριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL