Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.2°C
2 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
23.0°C28.7°C
1 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
26 °C
23.0°C26.8°C
1 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
19.6°C19.6°C
2 BF 60%
Υπόθεση Γιακουμάκη / Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Γιακουμάκη / Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι

γΙΑΚΟΥΜΆΚΗς
INTIME/ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΠΑ

Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων.

Στους τρεις κατηγορούμενους που ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση των πράξεων που τους αποδίδονται, επιβλήθηκε 100 ημέρες κοινωφελούς εργασίας (πρωτόδικα τους είχε επιβληθεί ίδια ποινή αλλά για 150 ημέρες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στους πέντε ενήλικες -κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων- επιβλήθηκε φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή (πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί καταδικάστηκαν με φυλάκισης 36 μηνών). Οι συνήγοροι ζήτησαν από την έδρα, οι ποινές να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Ωστόσο σε δηλώσεις του ο δικηγόρος ενός από τους κατηγορουμένους, Γιώργος Κοκοσάλης, δήλωσε ότι πως η υπόθεση θα πάει στο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Οι 8 κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί η ίδια ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα, ενώ αναφέρθηκε σε όλα τα περιστατικά βίας που είχαν καταγραφεί και αποτυπωθεί σε καταθέσεις και που έδειχναν τι βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη δεν αφορά στις συνθήκες θανάτου του 20χρονου σπουδαστή το 2015, για τις οποίες διεξάγεται ξεχωριστή έρευνα, αλλά μόνο τις υποθέσεις περιστατικών βίας εναντίον του από συμφοιτητές του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL