Live τώρα    
Τέταρτο κύμα / «2.000 κρούσματα μέχρι τέλη του μήνα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέταρτο κύμα / «2.000 κρούσματα μέχρι τέλη του μήνα»

κορωνοϊός - lockdown
(EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Τον κώδωνα του κινδύνου για μια νέα «εκρηκτική» αύξηση των κρουσμάτων κρούει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καθηγητής εξέφρασε φόβους ότι ακόμα και στις 20 Ιουλίου μπορεί να πάμε στα 1.500 κρούσματα και στα περίπου 2.000 μέχρι τέλος Ιουλίου, είπε  μιλώντας SKAI.

Για την ακρίβεια, σημείωσε πως αν τα πράγματα πάνε οριακά άσχημα, δηλαδή χωρίς να μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλή αντίδραση, «μπορούμε να πάμε μέχρι τα 1.500 κρούσματα μέχρι τις 20 του μήνα στα περίπου 2.000 μέχρι τέλους του μήνα» μιλώντας με εβδομαδιαίους μέσους όρους.

«Είμαστε νομίζω στην αρχή του τέταρτου κύματος. Το τι σημαίνει αυτό έχει να κάνει με το τι θα κάνουμε εμείς, μάς δίνεται δυνατότητα κυρίως μέσω του εμβολιασμού, αλλά και των υπόλοιπων μέτρων προστασίας».

«Ο φθίνων αριθμός των εμβολιασμών είναι καταστροφικός. Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα», προειδοποίησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.  

«Αν αρχίσουμε να εμβολιαζόμαστε και οι υπόλοιποι, και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι άνω των 60, θα είναι πολύ σημαντικό πρώτον για να προστατευθούν οι ίδιοι, και δεύτερον για να δώσουμε ανάσες στο ΕΣΥ που αυτή τη στιγμή δεν πιέζεται πάντως, αλλά και στην οικονομία».

Ο κ. Σαρηγιάννης ξεκαθάρισε ότι «μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το κύμα αρκετά νωρίτερα. Είμαστε στο παιχνίδι, και παίζουμε ακόμα, αλλά πρέπει να παίξουμε σοβαρά, δεν υπάρχουν πολλές λύσεις».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0