Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Μετάλλαξη Δέλτα / Ανακοινώνουν προνόμια στους εμβολιασμένους υπό τον φόβο νέων lockdown
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετάλλαξη Δέλτα / Ανακοινώνουν προνόμια στους εμβολιασμένους υπό τον φόβο νέων lockdown

Εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ)

Εντείνεται η ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού η οποία έχει οδηγήσει πολλούς επιστήμονες να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας αναφορές σε νέα μέτρα και τοπικά lockdown.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ρυθμοί των εμβολιασμών στη χώρα μας δεν κινούνται με τους ρυθμούς που θα ήθελε η κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραδέχεται χτες από τις Βρυξέλλες ότι υπάρχει ζήτημα. Σε αυτό το πλαίσιο προανήγγειλε ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα για τα περίφημα «προνόμια» σε όσους εμβολιάζονται. Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, αυτά δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν δωρεάν εισιτήρια, δώρα, κληρώσεις ακόμα και «data» σε κινητά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησε «λίγη υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα» απαντώντας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο ερώτημα εάν θα δοθούν περαιτέρω διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους.

Ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους, θα γίνουν τη Δευτέρα, καθώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα, δήλωσε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Mega.

«Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χωρό θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες», ανέφερε o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα προνομίων. Υπάρχει ζήτημα λογικής. Όταν αποφασίζεις να μην εμβολιάζεσαι κινδυνεύεις περισσότερο. Εφόσον εσύ έχεις αποφασίσει να μην εμβολιάζεσαι οφείλουμε να έχουμε μέτρα που θα σε προστατεύουν από την επιλογή σου. Δεν είναι ζήτημα προνομίων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL