Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.6°C22.6°C
4 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.6°C25.4°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.7°C24.4°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
19 °C
17.2°C20.4°C
5 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C23.0°C
2 BF 43%
Μετάλλαξη Δέλτα / Τα σενάρια για lockdown στην Κρήτη και η διαρροή της κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετάλλαξη Δέλτα / Τα σενάρια για lockdown στην Κρήτη και η διαρροή της κυβέρνησης

Το λιμάνι στο Ηράκλειο
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Η δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα πως δεν είναι απίθανο να δούμε τοπικά lockdown εξαιτίας της διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, πυροδότησε τα σενάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας πρότεινε lockdown σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Ειδικότερα, ο Νίκος Χαλκιαδάκης δήλωσε ότι κατά την διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που έγινε με την συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα του Άκη Σκέρτσου, του Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη Κρήτης αλλά και δημάρχων του νησιού, προτάθηκε η επιστροφή σε καθεστώς lockdown, μετά τον εντοπισμό 18 κρουσμάτων της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορονοϊού στο Ηράκλειο.

«Ευτυχώς εχθές (σ.σ. προχθές) τη σώσαμε την παρτίδα. Με παρέμβαση των φορέων του νησιού, αλλά και του πρωθυπουργού, συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να γίνει τώρα κάτι τέτοιο, αφού ξεκινάει μόλις ο τουρισμός», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας με μία διαρροή διέψευσε τον Νίκο Χαλκιαδάκη. «Ουδέποτε και ουδείς πρότεινε lockdown για τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Ρεθύμνου Κρήτης στην έκτακτη σύσκεψη. Αντιθέτως τονίστηκε η σημασία της συνεχιζόμενης επιδημιολογικής και εργαστηριακής επιτήρησης και η ανάγκη να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός ως το ουσιαστικότερο μέτρο για την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς και των επιπτώσεων της κυκλοφορίας του ιού και των μεταλλαγμένων στελεχών του» ανέφεραν πηγές του υπουργείου Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL