Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Μονή Πετράκη / Πρωτοφανής επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μονή Πετράκη / Πρωτοφανής επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες

Αστυνομικοί στη Μονή Πετράκη
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε στη Μονή Πετράκη καθώς επτά μητροπολίτες δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι από ιερέα. Τραύματα έχουν επίσης ένας αστυνομικός και δύο δικηγόροι. Την στιγμή της επίθεσης γινόταν συνοδικό δικαστήριο στην Μονή Πετράκη με ερώτημα τον αποσχηματισμό του εν λόγω ιερέα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μητροπολίτες έχουν μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, με εγκαύματα σε διαφορετικά σημεία του σώματός τους, ενώ αστυνομικός ο οποίος ήταν έξω από την αίθουσα και έτρεξε να βοηθήσει μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο ιερέας ανήκε στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και καθαιρέθηκε μετά την εξέταση του από το συνοδικό δικαστήριο για παραπτώματα.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από φρουρό της μονής, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία με αποτέλεσμα να του περάσει χειροπέδες. Ο ιερέας στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, ο ιερέας φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Στο Συνοδικό δικαστήριο, που εξέταζε την υπόθεση του δράστη, μετείχαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Τα νεότερα για την υγεία των μητροπολιτών

Στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν αρχικά από τη Μονή Πετράκη, με μέριμνα του ΕΚΑΒ,  6 μητροπολίτες και ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.

Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.

Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο Βασίλης Κικίλιας και Ιερώνυμος

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο μετέβη εσπευσμένα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός, ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και συμπλήρωσε:

«Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία».

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη» ανέφερε από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι 4 θα παραμείνουν στο Λαϊκό και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς».

Σημείωσε, τέλος, πως ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να ενημερώνεται συνεχώς.

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου

Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στον οποίο εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την «ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL