Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Τα μαζεύει μετά την «ευρωπαϊκή» κατακραυγή για τον ουγγρικό νόμο κατά των ΛΟΑΤΚΙ+
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Τα μαζεύει μετά την «ευρωπαϊκή» κατακραυγή για τον ουγγρικό νόμο κατά των ΛΟΑΤΚΙ+

Βαρβιτσιωτης
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μετά το σάλο που ξέσπασε και την κατακραυγή ευρωπαίων αξιωματούχων για τον σκοταδιστικό νόμο της Ουγγαρίας που πλήττει τα δικαιώματα της ΛΟΤΑΚΙ+ κοινότητας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγκάστηκε να ανασκευάσει τη θέση της.

Η Ελλάδα οδηγήθηκε από τις εξελίξεις για ακόμα μία φορά, καθώς οι προοδευτικές φωνές εναντιώθηκαν στις ακραία συντηρητικές και θύμισαν ότι αυτός ο νόμος είναι αντίθετος στις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Αρχικά έγινε ζήτημα σε όλη την Ευρώπη, καθώς μόλις 14 χώρες κράτη μέλη υπέγραψαν την κοινή επιστολή που καταδίκαζε τον αναχρονιστικό νόμο της Ουγγαρίας του Όρμπαν. Επίσης η σκληρή δήλωση της προέδρου της Κομισιόν που χαρακτήρισε το νόμο «Ντροπή» για την Ευρώπη, έκανε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με ξεκάθαρη καθυστέρηση, να συνυπογράψει εντέλει την  κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο της Ουγγαρίας.

Πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επικαλούμενος τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, είπε ότι η χώρα θα συνυπογράψει την κοινή δήλωση».

«Η Ελλάδα μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», έγραψε στο twitter ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Η ξεκάθαρη θέση που πήραμε στο χθεσινό συμβούλιο σήμερα αποτυπώνεται και στην συνυπογραφή της σχετικής κοινής δήλωσης» κατέληξε.

https://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1407629611912019970https://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1407629841084604417

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL