Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Κορωνοϊός / Πότε θα σταματήσουμε να φοράμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Πότε θα σταματήσουμε να φοράμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

μάσκα
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Χωρίς το απόλυτο αξεσουάρ της πανδημίας, αυτό της «μάσκας», φαίνεται ότι θα μας βρει ο Ιούλιος. Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, θα συνεδριάσει σήμερα για τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμενεται το απόγευμα να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις και να δώσει το πλαίσιο για την εφαρμογή του μέτρου.

Οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα πουν το πού και το πότε, περιμένουμε την εισήγησή τους είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Ελπίζω πως θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα, για τους εξωτερικούς χώρους. Σε κάθε περίπτωση, για το θέμα θα συνεδριάσει σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων» και για το θέμα, που είναι το βασικό στην ατζέντα της, αναμένεται απόφαση «ελπίζουμε εντός της ημέρας» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας ΣΚΑΙ η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για εφαρμογή της απόφασης η Αριστοτελία Πελώνη  είπε ότι «ελπίζω σύντομα. Θα περιμένουμε την εισήγηση της Επιτροπής. Θα πουν οι ειδικοί το πού και το πότε».

Για το αν σε περιπτώσεις εξωτερικών χώρων όπου προβλέπονται ή προκύπτουν συναθροίσεις σημαντικού αριθμού ατόμων, θα παραμείνει η σύσταση χρήσης μάσκας, η Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι «δεν ξέρω αν θα είναι μόνο σύσταση. Η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό και επανάπαυση. Όπου υπάρχει συνωστισμός πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, εμβολιασμένοι και μη».

Το αν σε τέτοιες περιπτώσεις θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας «θα το εξετάσει η Επιτροπή, νομίζω ότι όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα που τηρήσαμε πρέπει να συνεχιστούν. Το θεωρώ αυτονόητο, εκτός αν μας πει κάτι άλλο η Επιτροπή» για τους εξωτερικούς χώρους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL