Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Γλυκά Νερά / Η καθυστερημένη απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στις καταγγελίες του Γεωργιανού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γλυκά Νερά / Η καθυστερημένη απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στις καταγγελίες του Γεωργιανού

Αστυνομία
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε ανακοίνωση αναφορικά με τις καταγγελίες Γεωργιανού ότι αστυνομικοί τον έδερναν για 4 ημέρες ενώ ήταν δεμένος σε καρέκλα, με στόχο να ομολογήσει τη δολοφονία της Κάρολαϊν, προχώρησε η αστυνομία, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο γιατρός που τον εξέτασε μετά από αίτημα του συλληφθέντα, «γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».

Παράλληλα, το υπουργείο αναφέρει ότι ο συλληφθείς δεν κρατήθηκε για την υπόθεση της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά αλλά για υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στο Πικέρμι.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι ναι μεν το αρχηγείο της Αστυνομίας αναφέρει ότι ο εν λόγω Γεωργιανός συνελήφθη για άλλη υπόθεση και όχι για την δολοφονία της Κάρολαϊν, ωστόσο, παραμένει το ερώτημα για ποιο λόγο ο ίδιος ζήτησε να εξεταστεί από γιατρό, αίτημα στο οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση ανταποκρίθηκε η αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γεωργιανός, μιλώντας την περασμένη Παρασκευή σε τηλεοπτικό κανάλι της Γεωργίας (Imedi TV), μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται, δήλωσε ότι «τέσσερις ημέρες με είχαν δεμένο σε μία καρέκλα. Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας συνέχιζε ο άλλος».

«Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μου μιλούσαν. Μου έλεγαν “Εσύ τη σκότωσες”. Μετά έμαθα ότι τη σκότωσε ο άντρας της και με κατηγορούσαν για κλοπή. Δεν έχω καμία σχέση με καμία κλοπή. Είχα μόνο πλαστά χαρτιά» υποστήριξε ο 36χρονος.

Παράλληλα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης κάνει λόγο για ανατριχιαστικές επώνυμες καταγγελίες και για σοβαρά ερωτήματα για τις μεθόδους της Ελληνικής Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι το ζήτημα μεταφέρεται στη Βουλή μέσω κατάθεσης σχετικής επίκαιρης ερώτησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Σχετικά με καταγγελία αλλοδαπού κρατουμένου, που αναπαράγεται σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης, ανακοινώνεται ότι:

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να προσπαθεί να εξέλθει από τη χώρα μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Κήπων. Διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχαν προκύψει στοιχεία για συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην οικία τους στο Πικέρμι.

Για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης (σχετ. το από 18-05-2021 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής).

Ο συλληφθείς εξετάστηκε και από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση των Γλυκών Νερών.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL