Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Γλυκά Νερά / Στη Βουλή οι ανατριχιαστικές καταγγελίες του Γεωργιανού για βασανιστήρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γλυκά Νερά / Στη Βουλή οι ανατριχιαστικές καταγγελίες του Γεωργιανού για βασανιστήρια

Η Ελληνική Αστυνομία στη ΓΑΔΑ
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Γεωργιανού ότι βασανίστηκε επί τέσσερις ημέρες από Έλληνες αστυνομικούς για να ομολογήσει ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς. Το θέμα θα πάει στη Βουλή μέσω κατάθεσης σχετικής ερώτησης από τον Χρήστο Σπίρτζη.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κάνει λόγο για ανατριχιαστικές επώνυμες καταγγελίες και για σοβαρά ερωτήματα για τις μεθόδους της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τα όσα καταγγέλλει προκαλούν ανατριχίλα: "Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα. Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μιλούσαν. Μου έλεγαν “Εσύ τη σκότωσες”. Μετά έμαθα ότι τη σκότωσε ο άντρας της και ότι με κατηγορούσαν για κλοπή. Δεν έχω καμία σχέση με καμία κλοπή. Είχα μόνο πλαστά χαρτιά".

Προκύπτουν πολύ σημαντικά ερωτήματα τόσο για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, όσο και για τη σκοπιμότητα να επιχειρηθεί να αποσπαστεί η ομολογία ενός αθώου ανθρώπου. Η ακροδεξιά τακτική που ρίχνει το δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, συνεχίζεται είτε από διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. και του επιτελικού κράτους, είτε από κυβερνητικά χείλη» υπογραμμίζει ο Χρήστος Σπίρτζης και προσθέτει:

«Ζητάμε άμεσα απαντήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τη φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ». Απαντήσεις που όπως σημειώνει, το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη θα κληθεί να δώσει στο ελληνικό κοινοβούλιο αφού μετά τις αποκαλύψεις, το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και ο αρμόδιος τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης, με την κατάθεση σχετικής ερώτησης, θα το φέρει άμεσα στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έδειξε την αστυνομία για την καταγγελία, λέγοντας ότι «είναι ένα ζήτημα που αφορά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL