Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Μαρία Θεοδωρίδου / Ένα τέταρτο κύμα θα αφορά μόνο στους ανεμβολίαστους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαρία Θεοδωρίδου / Ένα τέταρτο κύμα θα αφορά μόνο στους ανεμβολίαστους

Η Μαρία Θεοδωρίδου
(INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ)

Τη σύσταση να πραγματοποιείται και η δεύτερη δόση του εμβολίου με ίδιο σκεύασμα επανέλαβε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών ενάντια στον κορωνοϊό, αναφορικά με το σκεύασμα της AstraZeneca. Η ίδια πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη χρήση διαφορετικών εμβολίων.

Η ίδια σημείωσε ότι η μετάλλαξη «Δελτα» δημιουργεί ανησυχία για την δημιουργία 4ου κύματος, τονίζοντας ότι αν αυτό υπάρξει, θα είναι ηπιότερο σε νοσηλείες και θανάτους και θα αφορά στους ανεμβολίαστους.

Ακόμη αναφέρθηκε σε μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο που έγιναν σε περισσότερους από 12.000 εμβολιασμένους με 2 δόσεις ότι για την μετάλλαξη «Δελτα» («ινδική») παρέχεται προστασία κατά 86% με το εμβόλιο της Pfizer και κατά 66% με το αντίστοιχο της AstraZeneca.

Παράλληλα, σε σχέση με τον ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών η ίδια αναφερόμενη στην έκθεση της επιτροπής βιοηθικής δήλωσε ότι «η κλιμακούμενη πρωτοβουλία από τη πλευρά της πολιτείας περιλαμβάνει στοχευμένη ενημέρωση, μέτρα ενθάρρυνσης - αποθάρρυνσης και υποχρεωτικότητα ως έσχατη λύση».

https://www.youtube.com/watch?v=xMXKZSPJ-fw

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφερόμενος στα ποσοστά συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό δήλωσε ότι έχει εμβολιαστεί το 86% των γιατρών στο ΕΣΥ και το 91% στον ιδιωτικό τομέα, 69% του νοσηλευτικού προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας και το 73% του ιδιωτικού τομέα, ενώ για το λοιπό προσωπικό,  στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 66% και το 70% στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι όσοι βρίσκονται στην άυλη συνταγογράφιση και δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής θα λάβουν sms με ραντεβού ώστε να το επιβεβαιώσουν ή όχι.

Τέλος, επανέλαβε ότι όσοι εμβολιάστηκαν σε ξένη χώρα μπορούν από την περασμένη Παρασκευή να κάνουν τη δεύτερη δόση στην Ελλάδα κλείνοντας το σχετικό ραντεβού στα ΚΕΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL