Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Εμβολιασμός και Πιστοποιητικό / Νέο αλαλούμ με όσους αφέθηκαν να νοσήσουν σπίτι τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβολιασμός και Πιστοποιητικό / Νέο αλαλούμ με όσους αφέθηκαν να νοσήσουν σπίτι τους

ΓΥΝΑΙΚΑ ΛΑΠΤΟΠ ΣΥΓΧΥΣΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ
Pexels

Διευκρινίσεις για όσους έχουν ήδη νοσήσει με covid-19 το προηγούμενο εξάμηνο, σε σχέση με τον εμβολιασμό και κυρίως την χορήγηση πιστοποιητικού, προσπάθησε να δώσει στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Το πρόβλημα συνίσταται στο ότι για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις πολιτών ζητείται να κάνουν μόνο μία από τις δύο δόσεις εμβολίου, αλλά με την χορήγησή της η σχετική πλατφόρμα δεν παρέχει την δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικού, ενώ οι ενημερώσεις (με sms, email κτλ. «επιμένουν» ότι πρέπει να γίνει και δεύτερη δόση, ενημερώνοντας για το σχετικό ραντεβού).

«Όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση και έχουν πριν νοσήσει, μπορούν να ακυρώνουν την δεύτερη οι ίδιοι, έχουν την δυνατότητα». Παραδέχθηκε ωστόσο «το άγχος να πάρουν το πιστοποιητικό, για να έχουν την δυνατότητα στη συνέχεια να μετακινηθούν. Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, το αργότερο την 1η Ιουλίου, καθώς δεν έχει να κάνει μόνο με εμάς αλλά και με όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα υπάρχει μέσα από την πλατφόρμα η δυνατότητα με την νόσηση και την μία δόση να παίρνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν ... το σύστημα, βλέποντας το μητρώο ασθενών covid-19 και την μία δόση, θα δώσει πιστοποιητικό».

Αυτό δεν ισχύει για άτομα που νόσησαν με covid-19 αλλά δεν το δήλωσαν και «δεν είναι καταγεγραμμένα στο μητρώο ασθενών», περίπτωση που «εξετάζουμε για να δούμε πώς θα διαχειριστούμε», συνέχισε ο κ. Γεωργαντάς. Σημειώνεται ότι από την αρχή της πανδημίας οι πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδήγησαν ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων με ήπια ύποπτα συμπτώματα να παραμείνει εκτός συστήματος Υγείας, δημιουργώντας μία μεγάλη δεξαμενή ανθρώπων που σήμερα είτε δεν έχουν επισήμως καταγραφεί ως ασθενείς covid-19, είτε δεν γνωρίζουν καν ότι νόσησαν, ώστε να αντιλαμβάνονται σαφώς ότι πρέπει να κάνουν μόνο μία δόση εμβολίου αντί δύο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL