Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Δημήτρης Καλογιάννης / Η «Δήμητρα της Λέσβου» και η σορός στα αζήτητα του νεκροτομείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Καλογιάννης / Η «Δήμητρα της Λέσβου» και η σορός στα αζήτητα του νεκροτομείου

Δήμητρα της Λέσβου

Μια σορός που εδώ και δυο μήνες βρίσκεται στα αζήτητα του νεκροτομείου, ενδέχεται να ανήκει στη «Δήμητρα της Λέσβου» που αγνοείται από τις 6 Απριλίου όταν είχε μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αδερφός της την αναγνώρισε, όμως, την τελικά απάντηση θα δώσουν τα αποτελέσματα του DNA. Η «Δήμητρα της Λέσβου», σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ενδέχεται να είναι το θύμα τροχαίου δυστυχήματος και εγκατάλειψης  που συνέβη στις 9 Απριλίου στο Παλαιό Φάληρο, τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση από το Δρομοκαΐτειο και η σορός της παρέμεινε στα αζήτητα του νεκροτομείου επί δυο μήνες.

Έγραψε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος στο Facebook

«Το νεκρό από τη σύγκρουση και εγκατάλειψη στο δρόμο σώμα, αναγνωρίστηκε από τον αδελφό της. Ο αδελφός της αναγνώρισε νεκρό, το σώμα που δεν αναγνώρισε ποτέ ζωντανό. Δημήτρη την έλεγαν, έκαναν μια ζωή λάθος το φύλο. Όλα έγιναν για να αναγνωριστεί το φύλο μόνο όταν το σώμα παρέδωσε... 
RIP Δημητράκη»

Η Πάολα Ρεβενιώτη με μια συγκλονιστική της ανάρτηση του Facebook αναφέρθηκε στις αγριότητες που υπέστη κατά τη διάρκεια της ζωής της η «Δήμητρα της Λέσβου», που οι συγχωριανοί της ήξεραν από μικρό παιδί.

«Και έτσι μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών θα βάλει ο αδελφός της τα γυναικεία φορέματα που αγαπούσε η Δήμητρα και τα αγόραζε από ένα ιταλικό περιοδικό, θα ξεκολλήσει και τον γυμνό Ιησού από τον τοίχο του σπιτιού της που αγαπούσε πολύ, το χωριό θα βυθιστεί για λίγο στην ενοχή του, θα αναλογιστούν μερικοί πώς φέρθηκαν σε έναν συχωριανό τους που γνώριζαν από μικρό παιδί, σίγουρα θα πάνε στην κηδεία, και η σακούλα σκουπιδιών με τα ρούχα τα γυναικεία θα καταλήξει στην χωματερή, όπως και η ζωή της.
Και το σπίτι της που είναι στο κέντρο του χωριού από το άλλο καλοκαίρι θα δέχεται τουρίστες σαν ενοικιαζόμενα δωμάτια. Aλλά εμείς οι ξένοι θα την θυμόμαστε σαν τον πληγωμένο άγγελο που καθότανε κάτω από τον ήλιο στην εκκλησία της Παναγιάς της Γοργόνας.»


Η «Δήμητρα της Λέσβου» είχε μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο, απ’ όπου είχε εξαφανιστεί στις 6 Απριλίου αλλά το Silver Alert είχε εκδοθεί στις 26 Μαΐου. Ο διευμφυλικός νοσηλευόταν στο Δρομοκαΐτειο, τρεις μήνες μετά την βάρβαρη έκθεσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να ασχοληθούν μαζί του πολλοί φορείς και οργανώσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL