Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
ΕΛΜΕ Πειραιά / Ορατός ο κίνδυνος για... κορωνοπανελλαδικές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛΜΕ Πειραιά / Ορατός ο κίνδυνος για... κορωνοπανελλαδικές

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΓΑΝΤΙΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ
EUROKINSSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Η χαρά μαθητών και εκπαιδευτικών για το ότι βρέθηκαν ξανά μαζί στην τάξη μετά από 5 σχεδόν μήνες lockdown δεν κράτησε πολύ, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά, καθώς «9 μόλις μέρες μετά το, τρίτο κατά σειρά, άνοιγμα των σχολείων για φέτος, μετράμε πάνω από 700 τμήματα και σχολικές μονάδες κλειστά» και ειδικά «στον Πειραιά κλείνουν το ένα τμήμα πίσω από το άλλο καθημερινά, ακόμα και ολόκληρα σχολεία! Άλλα ανοιγοκλείνουν όλη την ώρα!». Τα σχολεία άνοιξαν «χωρίς ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας» και το διάστημα που έμειναν κλειστά «δεν αξιοποιήθηκε, ώστε να υπάρξει σχεδιασμός και μέριμνα» τονίζουν οι εκπαιδευτικοί. Αντίθετα μάλιστα, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε ως λύση τα self-test, στη συνέχεια «αποφάσισε να "κόψει" το δεύτερο» ανά εβδομάδα.

Τώρα, «ανακοίνωσαν εσπευσμένα τη λήξη των μαθημάτων για τη Γ’ Λυκείου στις 2 Ιούνη, αντί για τις 11 Ιούνη» υπό το φόβο «να βρεθούν χιλιάδες μαθητές να νοσούν, εν μέσω πανελλαδικών», ενώ την ίδια ώρα «η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που θα πετάξει έξω από το Πανεπιστήμιο χιλιάδες μαθητές».

Με επόμενο σταθμό την απεργία της επόμενης Πέμπτης 3 Ιουνίου οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν:

  • Μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους (σχολικές καθαρίστριες, τροχονόμοι, κυλικεία ) 
  • Επιτάχυνση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια
  • Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη
  • Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Μέτρα για τους εκπαιδευτικούς που διαμένουν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες 
  • Πρόσβαση στα self-test για όλους τους μαθητές
  • Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής-Όχι στη μείωση των εισακτέων

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία του Πειραιά και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης

Στις 10 του Μάη, μετά από 5 σχεδόν μήνες υποχρεωτικής αναστολής της κανονικής – δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων, άνοιξαν και πάλι τα σχολεία όλη τη χώρα. Η χαρά μαθητών και εκπαιδευτικών που ξαναβρέθηκαν στα σχολεία, η επανεκκίνηση της δια ζώσης διδασκαλίας φαίνεται ότι δεν κράτησε για πολύ.

Ήδη 9 μόλις μέρες μετά το, τρίτο κατά σειρά, άνοιγμα των σχολείων για φέτος, μετράμε πάνω από 700 τμήματα και σχολικές μονάδες κλειστά! 

Στον Πειραιά κλείνουν το ένα τμήμα πίσω από το άλλο καθημερινά, ακόμα και ολόκληρα σχολεία! Άλλα ανοιγοκλείνουν όλη την ώρα.

Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο αυτό που λέγαμε από την 1η στιγμή: Τα σχολεία είναι χωρίς ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ενώ το διάστημα της αναστολή της λειτουργίας τους δεν αξιοποιήθηκε, ώστε να υπάρξει σχεδιασμός και μέριμνα για να επιστρέψουμε εκπαιδευτικοί και μαθητές στα σχολεία χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μας.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αποφάσισε να «κόψει» το δεύτερο self test που δικαιούνται μαθητές και εκπαιδευτικοί ανά εβδομάδα παρά το γεγονός ότι αποτελούσε το πολυδιαφημιζόμενο «όπλο» κατά της πανδημίας! Ενώ είναι ανοιχτά σχεδόν τα πάντα, ενώ ο εμβολιασμός είναι ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ εκτίμησαν ότι είναι σπατάλη το 2ο δωρεάν self – test την εβδομάδα! 

Μόλις προχτές, ανακοίνωσαν εσπευσμένα τη λήξη των μαθημάτων για τη Γ’ Λυκείου στις 2 Ιούνη, αντί για τις 11 Ιούνη. Νέο δηλαδή lockdown, υπό το φόβο της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων και τον κίνδυνο να βρεθούν χιλιάδες μαθητές να νοσούν, εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων!

Ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας θεωρούνται κόστος για την κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που ετοιμάζονται να προσφέρουν για μία ακόμα φορά ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, μέσω των 32 δις του περιβόητου Ταμείου Ανάκαμψης.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, έσπευσε να δείξει με το δάχτυλο τους εργαζόμενους και τη νεολαία ως υπεύθυνες για την αύξηση των κρουσμάτων από δω και πέρα αφού η κυβέρνηση βλέπει μόνο τη «συμπεριφορά μας και την ατομική ευθύνη». 

Επιπλέον, παραμένουν χωρίς self-test οι μαθητές που δεν έχουν ΑΜΚΑ, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για εκπαιδευτικούς που διαμένουν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες! 

Τέλος, σε μια χρονιά πανδημίας, με τα σχολεία κλειστά για μήνες και με χιλιάδες κρούσματα μόλις αυτά άνοιξαν, η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που θα πετάξει έξω από το Πανεπιστήμιο χιλιάδες μαθητές!

Ως εδώ! Τέρμα πια στην κοροϊδία! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία να μην καταστούν περαιτέρω εστίες υπερμετάδοσης του ιού. 

Εδώ και τώρα:
    Μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για εκπαιδευτικούς, μαθητές και όλους τους εργαζόμενους (σχολικές καθαρίστριες, τροχονόμοι, κυλικεία ) 
    Επιτάχυνση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. 
    Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.
    Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Μέτρα για τους εκπαιδευτικούς που διαμένουν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες 
    Πρόσβαση στα self-test για όλους τους μαθητές.
    Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής-Όχι στη μείωση των εισακτέων

Δυναμώνουμε τον αγώνα με επόμενο σταθμό την Απεργία στις 3 Ιούνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL