Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Facebook / Λογοκρισία με αφορμή σχόλιο για τη φωτιά καταγγέλλει η ιστοσελίδα Rosa
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Facebook / Λογοκρισία με αφορμή σχόλιο για τη φωτιά καταγγέλλει η ιστοσελίδα Rosa

facebook
(pixabay.com)

Παρέμβαση του facebook στο λογαριασμό τους καταγγέλλουν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας Rosa.gr, με αφορμή μια δημοσίευσή της σχετικά με τις πυρκαγιές στον Σχίνο.

Πιο συγκεκριμένα η Rosa δέχτηκε περιορισμούς «μια μέρα που τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, δεν έβγαζαν άχνα για την πυρκαγιά». Όπως τονίζουν οι διαχειριστές «εμείς σηκώσαμε το θέμα και αναδείξαμε κάθε του διάσταση: την κοινωνική, την πολιτική και την επιχειρηματική. Αυτό όπως φαίνεται δεν άρεσε στα trolls πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων».

rosa screenshot
Rosa.gr

Όπως γνωστοποίησαν «έπειτα από μαζικά reports σε μία δημοσίευση με την γνωστή σε όλους φράση “Το τελευταίο δέντρο κρατήστε το για να…” (πλέον μπαίνει η προληπτική αυτολογοκρισία στο παιχνίδι) δεχθήκαμε προειδοποίηση πως θα κατέβει η σελίδα μας στο facebook».

«Είναι ξεκάθαρο πως ενώ περιουσίες, ζωάκια και ολόκληρα δάση καίγονταν, κάποιοι αγωνιούσαν περισσότερο να μην το μάθει ο κόσμος, παρά να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Δεν θα τους περάσει» σημειώνουν με νόημα σε σχετικό τους δημοσίευμα.

Το περιστατικό λογοκρισίας σχολίασε με έμφαση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, «οι μηχανισμοί λογοκρισίας έπιασαν δουλειά. Κάθε απόπειρα φίμωσης της ελεύθερης και δημοκρατικής ενημέρωσης μας βρίσκει απέναντι. Δεν θα τους περάσει!».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL