Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Ρέα Βιτάλη / Πρώτα ύμνοι στον Μητσοτάκη και μετά εκπομπή στην ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρέα Βιτάλη / Πρώτα ύμνοι στον Μητσοτάκη και μετά εκπομπή στην ΕΡΤ

ΒΙΤΑΛΗ

Κεραία ονομάζεται η νέα ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1, που ξεκινάει την Κυριακή το βράδυ στις 10. Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος ονόματι Ρέα Βιτάλη, γνώριμη από την αρθρογραφία της στον ιστότοπο Protagon, έχει δουλέψει πολύ για να υμνήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη και να εκφράσει την αποστροφή της στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια, όλως τυχαίως, ανέλαβε εκπομπή στην ΕΡΤ.

Η Ρέα Βιτάλη έχει υμνήσει τόσο πολύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί η ΑΥΓΗ ότι θα μπορούσε να υμνήσει τον Αλέξη Τσίπρα. Η αποστροφή της ανανεωτικής Αριστεράς στον σταλινισμό την έχει προστατεύσει από την προσωπολατρία.  Όχι όμως τη νέα συνεργάτιδα της ΕΡΤ: έχει δοξάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε κάθε δυνατή ευκαιρία, με κάθε δυνατό τρόπο, τέτοιο που θα έκανε και το πιο στρατευμένο κομματικό στέλεχος που αρθρογραφεί στην ΑΥΓΗ να κοκκινίσει από ντροπή για το μέγεθος της δόξας που επιφυλάσσει για τον πρόεδρο.

Αυτή την κυρία η ΕΡΤ την κάλεσε να κάνει εκπομπή. Σύμφωνα με τα δικά της λόγια για την ΕΡΤ (26.10.2016): «Κι όμως, καλούμαστε ακόμα να πληρώνουμε για την ΕΡΤ, υπερασπιζόμενοι μάλιστα στο πρόσωπό της τη ‘δημοκρατία’».

Ιδού αποσπάσματα αρθρογραφίας της από το ανεξάρτητο, μη κομματικό protagon.gr (λίστα Πέτσα 50.000 ευρώ):

17.12.2018 (απευθυνόμενη στον Κυρ. Μητσοτάκη): «Πρόεδρε, εξαιρετικά τα είπατε στο Συνέδριο. Και η συνεχής προτροπή σας να μελετήσουμε το πρόγραμμά σας δεικνύει μεθοδικότητα, εργατικότητα, σοβαρότητα. Είστε ο μόνος που αντιλαμβανόμαστε ότι αντιλαμβάνεται τις έννοιες για τις οποίες μιλάει».

13.3.2020: «Θα έλεγα, ενήργησε με ‘Κυριάκειο’ τρόπο. Αφόπλισε τον ‘αντίπαλο’ με τόση ευγένεια και σεβασμό, που από ‘αντίδικο’ τον ανακήρυξε συνομιλητή, που απλώς του αποστέρησε ό,τι επιχείρημα θα μπορούσε να προτάξει».

15.4.2020: «Ο πρωθυπουργός της χώρας μας, με ασυνήθη αυτοματισμό υγιών αντανακλαστικών, σε αντίθεση με φθηνούς αρχηγούς υπερδυνάμεων, αντιμετώπισε την πανδημία με αρχή ‘προτεραιότητα η υγεία των πολιτών’».

26.10.2020: «Μια νεαρή κοπέλα μας συνοδεύει στο γραφείο του πρωθυπουργού. Πολύ ψηλός, αδύνατος, με την ευγενική άνεση ενός οικοδεσπότη που γνωρίζει πώς πρέπει να συμπεριφερθεί. Αν δεν ήταν πολιτικός, θα ήταν γιατρός...».

18.1.2021: «Εξαιρετικά τα αντανακλαστικά πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας στην υπόθεση Μπεκατώρου. Δύο πρόσωπα σε μια ιερή αποστολή εξουσίας».

Τα προσόντα του πρωθυπουργού

Ακόμα ένα δείγμα της γραφής της κ. Βιτάλη είναι το απόσπασμα από άρθρο της την 1η Οκτωβρίου 2020, κατά την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα: «Παρακολούθησα ακόμα μια φορά τη στρατηγική, τη μεθοδικότητα και επιδεξιότητα των χειρισμών του πρωθυπουργού μας, (...) μελετάω το προσόν του πρωθυπουργού στην υψηλή στρατηγική και διπλωματία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL