Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
ΕΡΤ3 / Να σταματήσει να είναι ο κομπάρσος της ενημέρωσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΡΤ3 / Να σταματήσει να είναι ο κομπάρσος της ενημέρωσης

Μικρόφωνο της ΕΡΤ3 και κάμερα
(INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ)

Την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Β. Ελλάδα προκάλεσε η απάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ για την υποβάθμιση της ΕΡΤ3 και την έλλειψη αντικειμενικής και πλουραλιστικής ενημέρωσης, σε ερώτηση που είχαν καταθέσει και απαντήθηκε χθες.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν κυρίως για την αποδυνάμωση του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ3 και του πολιτικού διαλόγου, αλλά και της μονομερούς προβολής της κυβέρνησης. «Η επίκληση του περιφερειακού χαρακτήρα της ΕΡΤ3», σημειώνουν, «δεν μπορεί να δικαιολογήσει την 'απονεύρωση' των δελτίων ειδήσεων και του ενημερωτικού προγράμματος, με τον εξοβελισμό των εξελίξεων στην κεντρική πολιτική σκηνή. Εξάλλου οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται στο κέντρο έχουν επίπτωση στην καθημερινότητα των πολιτών της περιφέρειας εξίσου με αυτών στην Αθήνα».

Έκθεση ιδεών το στρατηγικό σχέδιο

Αναφερόμενοι στο στρατηγικό σχέδιο για την ΕΡΤ 3, όπως παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του πενταετούς επιχειρησιακού σχεδίου 2020-2024, το χαρακτήρισαν «μια έκθεση ιδεών 38 σελίδων, η οποία υιοθετήθηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις και οι ενστάσεις των εργαζομένων.

Είναι τουλάχιστον αστείος ο ισχυρισμός ότι τηρείται η αναλογικότητα στην παρουσίαση της δραστηριότητας και των θέσεων των πολιτικών κομμάτων", παρατηρούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν, ακόμη και με βάση τα στοιχεία που κοινοποίησε ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3, σχεδόν το 60% είναι αφιερωμένο στη δραστηριότητα της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτές είναι οι μετρήσεις μόνο για τον Μάρτιο!

Εξαφανίστηκε η πολυφωνία

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η πολυφωνία και ο πολιτικός διάλογος, κυρίαρχα χαρακτηριστικά της φυσιογνωμίας της ΕΡΤ3, δεν βρίσκουν πλέον τη θέση τους στο ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού: Η συνολική διάρκεια του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ3 (εκπομπές και δελτία) είναι 5,5 ώρες καθημερινά, όταν, για παράδειγμα, την περίοδο 2016-2018 η ενημερωτική ζώνη περιελάμβανε εκπομπές και δελτία ειδήσεων 6,5 ώρες καθημερινά και ακόμη 8 εβδομαδιαίες ενημερωτικές εκπομπές εσωτερικής παραγωγής.

«Ο ρόλος της ΕΡΤ3 δεν είναι ο ρόλος του κομπάρσου της ενημέρωσης», σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν τη διοίκηση της ΕΡΤ3 να λογοδοτήσει στους πολίτες, οι οποίοι «θέλουν μία ΕΡΤ3 ανοιχτή στην κοινωνία, πλουραλιστική, αντικειμενική, που θα ανταποκρίνεται στο ρόλο της ως ένα δημόσιο μέσο με ποιοτική ενημέρωση και ψυχαγωγία».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL