Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Εμβόλιο / Παραδέχονται ότι έχουν αφήσει αθωράκιστα νησιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο / Παραδέχονται ότι έχουν αφήσει αθωράκιστα νησιά

Νησί κορωνοϊός θάλασσα
EUROKINISSI/ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ

Στην πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης των νησιών, όπου πραγματοποιούνται οριζόντια εμβολιασμοί, ανεξάρτητα από την ηλικιακή ομάδα, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Ο ίδιος σχολιάζοντας ότι στα νησιά Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Λέσβος, Λήμνος και Σάμος καταγράφεται χαμηλή συμμετοχή στους εμβολιασμούς, κάλεσε τους κατοίκους να αρπάξουν την ευκαιρία και να κλείσουν ραντεβού.

https://youtu.be/LiYxZwN702Q?t=793

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας, ενόψει και του τουρισμού έχει αποφασίσει να καλύψει εμβολιαστικά τα νησιά με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson, με αποτέλεσμα όπως ανακοίνωσαν τα νοσοκομεία στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο να ανασταλούν οι εμβολιασμοί με J&J.

Στους εμβολιασμούς στα νησιά εκτός από τους μόνιμους κατοίκους περιλαμβάνονται και οι εποχικά εργαζόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά τη σημερινή ενημέρωση σημείωσε ότι μέχρι το μεσημέρι ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός σε 40 νησιά. Στην Κάσο εμβολιάστηκε το 99% των μόνιμων κατοίκων (78 από τους 79).

Εντός της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός στα υπόλοιπα 29 νησιά που γίνεται ο καθολικός εμβολιασμός, παρά το γεγονός ότι ο τουρισμός έχει ανοίξει ήδη από τις 14 Μαΐου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους στα άλλα 19 μεγαλύτερα νησιά -εκτός Κρήτης- αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ με τη βοήθεια και εθελοντών αυξάνονται και οι εμβολιασμοί. Όπως τόνισε ο γγ  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε Σαλαμίνα, Κω, Πάρο, Ρόδο Μύκονο, Νάξο, Χίο, Αίγινα, Σαντορίνη και Κέρκυρα καλύφθηκαν στο 100% τα ραντεβού, ενώ άνω του 80% των ραντεβού για εμβολιασμό έχει καλυφθεί σε Λευκάδα, Θάσο Κάλυμνο και Σύρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL