Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
ΠΟΕΔΗΝ / «Βάφτισαν» υγειονομικό επίδομα την αποζημίωση για συμμετοχή σε πρόγραμμα εκπαίδευσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΕΔΗΝ / «Βάφτισαν» υγειονομικό επίδομα την αποζημίωση για συμμετοχή σε πρόγραμμα εκπαίδευσης

ΕΚΑΒ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΗ
(PHOTO ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Την τακτική διαίρει και βασίλευε επιλέγει η κυβέρνηση όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ αφού «βάφτισαν» υγειονομικό επίδομα την αποζημίωση για συμμετοχή σε πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα δοθεί στους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση  με διαρροές στον Τύπο εμφανίζει την αποζημίωση για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ως υγειονομικό επίδομα, «διαιρώντας το προσωπικό, αφού όλοι οι υγειονομικοί αναρωτιούνται γιατί δεν εξασφαλίσθηκαν παρόμοια εκπαιδευτικά προγράμματα για το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό». 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ για τους διασώστες του ΕΚΑΒ εντάχθηκε σε ευρωπαϊκά προγράμματα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα 300 ωρών επιδοτούμενο με 12 εκατ. ευρώ, που αφορά την εκπαίδευση στις διακομιδές.

Οι διασώστες θα αμειφθούν για την συμμετοχή τους με πάνω από 1.000 ευρώ ενώ από τα 12εκ.ευρώ μεγάλο μέρος των κονδυλίων θα λάβουν τα κέντρα εκπαίδευσης.

«Αυτό όμως δεν είναι υγειονομικό επίδομα και μάλιστα για όλους όπως εμφανίζεται» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ η οποία ξεκαθαρίζει ότι στους υγειονομικούς και παρά τις βερμπαλιστικές υποσχέσεις της κυβέρνησης τα μοναδικά κονδύλια που έχουν δοθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι:

-Μισός βασικός μισθός πέρυσι το Πάσχα που αντιστοιχεί σε 400 με 600 ευρώ ανάλογα το μισθολογικό κλιμάκιο του καθενός.

-Ένα  ποσό σε υγειονομικούς που εργάζονταν στις ΜΕΘ και σε κλινικές κορωνοϊού από δωρεά του Ιδρύματος Σ.Νιάρχου η οποία δίχασε και διαίρεσε το προσωπικό των Νοσοκομείων καθώς  υπάρχουν ακόμη και τώρα αντιδράσεις για τον τρόπο που μοιράστηκε η εν λόγω δωρεά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL