Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Lockdown / Κυβερνητικό αλαλούμ με τα SMS - Άλλα λέει η Πελώνη άλλα οι υπουργοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Κυβερνητικό αλαλούμ με τα SMS - Άλλα λέει η Πελώνη άλλα οι υπουργοί

Mηνυμα -13033
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Το άνοιγμα των φροντιστηρίων και η εν μέρει κατάργηση των sms για το λιανικό εμπόριο φαίνεται να είναι τα ζητήματα που θα απασχολήσουν της συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να αναθεωρήσει τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας covid-19. Πάντως από κυβερνητικά χείλη οι απόψεις για την κατάργηση του SMS είναι αντικρουόμενες.

Αρχικά σύσσωμο το υπουργείο Ανάπτυξης το πρωί δήλωνε ότι θα εισηγηθούν στους επιστήμονες την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για το click inside, λίγο αργότερα όμως η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτή τη βδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Στο ζήτημα της επανέναρξης των φροντιστηρίων ο Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Mega είπε ότι αυτή την εβδομάδα το υπουργείο θα κάνει προτάσεις για το άνοιγμα των φροντιστηρίων.

«Τα βήματα είναι σταθερά. Η εστίαση πήγε πολύ καλά τις δύο ημέρες που άνοιξε. Αυτή τη βδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside. Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων», είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα θα συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων ενίσχυσης αλλά και Ξένων Γλωσσών», δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Συζήτηση, όπως είπε, θα γίνει και για τους παιδικούς σταθμούς.

Αναφορικά με τα καταστήματα λιανεμπορίου ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μπορεί να καταργηθεί το SMS για το click inside, αλλά δεν θα καταργηθεί η τρίωρη παραμονή στο κατάστημα.

Για τα καταστήματα στο λιανεμπόριο ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το sms για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα», πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει σε 15 ημέρες, όσο προχωράει ο εμβολιασμός».

Επίσης, το βραδινό ωράριο μέχρι τις 11 στα καταστήματα εστίασης δεν θα αλλάξει προς το παρόν, αλλά μετά τις 15 του μηνός που θα ανοίξει ο Τουρισμός πιθανότατα να αλλάξει.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το απόλυτο μπάχαλο με το SMS

«Η κυβέρνηση διατηρεί την απαξιωμένη ανοησία του SMS για να διαπαιδαγωγήσει τους πολίτες», τονίζει αιχμηρά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θυμίζοντας ειδικότερα την δήλωση Γεραπετρίτη αλλά και το σημερινό μπάχαλο με τα SMS.

«Ο κ. Γεωργιάδης σήμερα ανακοίνωσε πως θα εισηγηθεί την κατάργηση του SMS για το λιανεμπόριο και την ίδια ώρα η κα Πελώνη παρέπεμψε την «επανεξέταση» μετά τις 15 Μαΐου» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ.

«Το μπάχαλο και ο εμπαιγμός των πολιτών από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζεται κάθε μέρα» σημειώνει καταληκτικά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία .

Αθηνά Λινού: Να καταργηθούν τα sms

Τα SMS δεν έχουν κάποιο νόημα και θα πρέπει να καταργηθούν, τόνισε από την πλευρά της η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στον ant1 Η Αθηνά Λινού σχολίασε τα sms για τις μετακινήσεις και υπογράμμισε ότι πλέον δεν έχουν κάποιο νόημα και θα πρέπει να καταργηθούν.

Το πρώτο βήμα αναμένεται να γίνει με το λιανεμπόριο (όπου ισχύει το click inside) ενώ όσο προχωράμε προς τα μέσα του μήνα δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες, είπε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε θετικό το άνοιγμα της εστίασης, και όπως είπε αν αυτό «συνδυαστεί με τεστ αξιόπιστα στους εργαζόμενους δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL