Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Μένιος Φουρθιώτης / Στη φυλακή ο παρουσιαστής και δύο συγκατηγορούμενοί του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μένιος Φουρθιώτης / Στη φυλακή ο παρουσιαστής και δύο συγκατηγορούμενοί του

Ο Μένιος Φουρθιώτης
(INTIME NEWS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης καθώς και οι δύο συγκατηγορούμενοί του για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του και τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθερος αφέθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος στην υπόθεση που βαρύνεται για πλημμεληματική κατοχή ναρκωτικών.

Η απόφαση για την ποινική μεταχείριση των τριών κατηγορουμένων ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ύστερα από μία διάσκεψη που διήρκησε περίπου τρεις ώρες. Προηγήθηκε η απολογία των τεσσάρων κατηγορουμένων που διήρκησε περίπου 6 ώρες με τον βασικό κατηγορούμενο να δίνει τις εξηγήσεις του για ένα δίωρο.

Ο Μένιος Φουρθιώτης αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες σχετικά με τις δύο επιθέσεις που δέχθηκε στο σπίτι του στο Διόνυσο. Αντίστοιχα, οι δύο κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ το ίδιο έπραξε και ο τέταρτος κατηγορούμενος που βαρύνεται μόνο με αδικήματα για ναρκωτικά.

Ο τηλεπαρουσιαστής θα παραληφθεί γύρω στις 8:30 - 9:00 το πρωί από την ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι στιγμής, και θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα μπει στην ΣΤ πτέρυγα .

Πριν από την μεταφορά του στον Κορυδαλλό θα κάνει μοριακό τεστ για κορωνοϊό.

Οι άλλοι δυο συλληφθέντες για την υπόθεση θα μεταφερθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου ο ένας και στις φυλακές Λάρισας ο άλλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι επανέλαβαν ενώπιον του ανακριτή ότι είχαν καταθέσει και προανακριτικά. Ειδικότερα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας (ο ένας κατηγορείται ως φυσικό αυτουργός και ο δεύτερος ως συνεργός) υποστήριξαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο, ενώ επέμειναν πως η μόνη της σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία.

Όσο για το γενετικό τύπο που βρέθηκε σε σάκο στο σημείο της συμπλοκής και ταυτίζεται με τον δικό του, τόνισε ότι εκτός του δικού του DNA εντοπίστηκαν ακόμη δύο τύποι, καθώς και ότι τον επίμαχο σάκος τον είχε αφήσει στο κανάλι. Τέλος, αναφορικά με τη μηχανή που κατασχέθηκε ως το όχημα διαφυγής των κατηγορουμένων από τη Νέα Ερυθραία, υποστήριξαν ότι λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων, δεν θα μπορούσε να είναι η μηχανή της επίθεσης κατά των αστυνομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL