Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
17.5°C20.9°C
1 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.4°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.3°C
2 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.8°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
2 BF 40%
Lockdown / Ανοίγουν malls και κέντρα αισθητικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Ανοίγουν malls και κέντρα αισθητικής

mall lockdown
ΤΗΕ MALL ATHENS (EUROKINISSI)

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου, θα λειτουργήσουν με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού για αγορά εντός καταστήματος (click inside) οι εμπορικές επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, καθώς και τα εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, με την ίδια μέθοδο, σε όλη την επικράτεια.

Επίσης, από αύριο, Σάββατο 24 Απριλίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου επαναλειτουργούν και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αισθητικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί σχετική θετική εισήγηση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Στις 18.00 θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, στην οποία θα συμμετέχει και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ant1, υπενθύμισε ότι έχει προτείνει το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων, όπως επίσης και να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη από τη στιγμή που είναι διαθέσιμο το εργαλείο των self tests στο λιανεμπόριο.

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγες ημέρες, έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό και ζητούσε την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων.

«Θεωρούμε άδικο να συνεχιστεί η επιλεκτική πολιτική στο άνοιγμα των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό με μακροχρόνιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Ως εκ τούτου, κάνουμε έκκληση στην πολιτεία να λειτουργήσει όλο το λιανεμπόριο με ασφάλεια και χωρίς εξαιρέσεις για να μη χαθεί και η εορταστική περίοδος του Πάσχα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σύνδεσμος.

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα εξειδικεύσει όλα τα μέτρα στις μετακινήσεις που θα ισχύουν για την πασχαλινή περίοδο. Ο ίδιος αναμένεται να αναφερθεί στους ελέγχους στις εξόδους των πόλεων και στις εθνικές οδούς προκειμένου να αντιμετωπιστέι ενδεχόμενο κύμα φυγής πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL