Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Πέτρος Φιλιππίδης / Πότε καταθέτει ως ύποπτος για βιασμό και απόπειρες βιασμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέτρος Φιλιππίδης / Πότε καταθέτει ως ύποπτος για βιασμό και απόπειρες βιασμού

Πέτρος Φιλιππίδης
(EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να παραδώσει τις εγγραφές εξηγήσεις του στον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης ως ύποπτος μετά τις καταγγελίες τριών γυναικών για βιασμό και απόπειρα βιασμών.

Η 15νθήμερη προθεσμία, που είχε λάβει ο ηθοποιός να δώσει ανωμοτί κατάθεση, λήγει σήμερα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr, τελικά αναμένεται να καταθέσει το υπόμνημά του τη Μεγάλη Τρίτη, καθώς στο μεσοδιάστημα οι εισαγγελικές αρχές κάλεσαν για κατάθεση μάρτυρες που προτάθηκαν τόσο από την πλευρά των καταγγελλουσών όσο και από την πλευρά Φιλιππίδη.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που επικαλείται το dikastikoreportaz.gr, θεωρείται σχεδόν αδύνατο να μην ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού. Ο ίδιος πάντως αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία. 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε το 2008 μέσα στο θέατρο «ΗΒΗ» όπου η τότε νεαρή ηθοποιός πήγε προκειμένου να συζητήσουν για δουλειά. Όπως κατέθεσε όμως εκείνος της επιτέθηκε και την κακοποίησε σεξουαλικά. Αρχικά η υπόθεση καταγγέλθηκε ως απόπειρα βιασμού, αλλά αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό που πλέον ζητεί εξηγήσεις για τετελεσμένη πράξη.

Σε ό,τι αφορά τις δύο απόπειρες βιασμού, η μία καταγγέλλεται ότι έγινε το 2010 στο καμαρίνι του ηθοποιού στο θέατρο «Μουσούρη», σε συνάντηση που αφορούσε ενδεχόμενη συνεργασία. Η δεύτερη φέρεται να έγινε το 2014, με την γυναίκα ηθοποιό να καταγγέλλει ότι κλειδώθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη μέσα στο αυτοκίνητό του σε ερημική τοποθεσία στο Ψυχικό μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχαν. Και στις δύο αυτές υποθέσεις, σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, ο ηθοποιός εμφάνισε αντίστοιχη τακτική και όταν παρά τη βία που άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, φέρεται να απείλησε τις συναδέλφους του με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL