Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Lockdown / Εισήγηση για άνοιγμα εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα - Σχολείων στις 10 Μαΐου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Εισήγηση για άνοιγμα εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα - Σχολείων στις 10 Μαΐου

εστιαση
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, τη Δευτέρα του Πάσχα,  εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Το αίτημα με σχετικό ερώτημα για την ημερομηνία ανοίγματος της εστίασης, είχε θέσει στους επιστήμονες η κυβέρνηση.

Το πράσινο φως αναμένεται να δοθεί αποκλειστικά για τους εξωτερικούς χώρους των καφέ, των εστιατορίων και των μπαρ. Θα προσδιοριστούν με ακρίβεια οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών καθώς και ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων.

Οι επιστήμονες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να εισηγηθούν την ανατροπή του ανοίγματος σε περίπτωση επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για μετά το Πάσχα συζητείται και το ενδεχόμενο να επιτραπεί η κυκλοφορία μέχρι τις 11 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αναφορικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ρυθμιστεί για μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 22:00 για την Μεγάλη Εβδομάδα και μία ώρα πιο αργά δηλαδή στις 23:00 από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, αυτές αναμένεται να «απελευθερωθούν» κατά τις ίδιες πληροφορίες στις 14 Μαΐου, όταν θα γίνει και η επίσημη πρώτη του τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι υπέρ του ανοίγματος της εστίασης σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο συνωστισμός που παρατηρείται στις πλατείες είχαν ταχθεί με δηλώσεις τους εδώ και ημέρες πολλοί επιστήμονες ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για το άνοιγμα της εστίασης με κανόνες και πρωτόκολλο προστασίας για τον κορωνοϊό.

Αντίθετα δεν τίθεται θέμα όπως είναι, ήδη, γνωστό εδώ και ημέρες, να ανατραπεί η απαγόρευση στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις αφού οι επιδημιολόγοι ήταν εξ αρχής κάθετα αντίθετοι με το αφήγημα της κυβέρνησης για «Πάσχα στο χωριό».

Στη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων  είναι παρούσα και η Νίκη Κεραμέως στην προσπάθειά της να πιέσει τους επιστήμονες για να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια 10 Μαΐου, κάτι που τελικά επετεύχθη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL