Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C21.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C23.0°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C21.9°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C23.0°C
0 BF 52%
Lockdown / Πιέσεις της κυβέρνησης για πολυκαταστήματα και φροντιστήρια – Συνεδριάζει η Επιτροπή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Πιέσεις της κυβέρνησης για πολυκαταστήματα και φροντιστήρια – Συνεδριάζει η Επιτροπή

αγορα - Ερμού - Lockdown
(EUROKINISSI/ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ)

Υπό το βάρος κυβερνητικών πιέσεων θα συνεδριάσει σήμερα Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναφορικά με το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων, την πλήρη λειτουργία των κέντρων αισθητικής και την κατάργηση του click inside.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση «εισηγείται» στους λοιμωξιολόγους – υπό το βάρος της οικονομίας – να προχωρήσουν σε απόφαση για περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς το γρηγορότερο δυνατόν και συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι «εισηγήσεις» ωστόσο είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες από πολλά κυβερνητικά στελέχη με τοn υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, στην ουσία να πιέζει προς την Επιτροπή λοιμωξιολόγων οι οποίοι εμφανίζονται εγκρατείς.

Οπότε ο γρίφος για τη σημερινή συνεδρίαση είναι η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για κατάργηση του click inside, άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων και πλήρη λειτουργία των κέντρων αισθητικής.

Επίσης, ακόμη ένα ζήτημα που προβληματίζει και πρέπει να εξετάσουν οι επιστήμονες αφορά στα φροντιστήρια, για τα οποία έχουν αιτηθεί να λειτουργήσουν ξανά τα υπουργεία Ανάπτυξης και Παιδείας.

Σημειώνεται πως ο Άδωνις Γεωργιάδης τη Δευτέρα δήλωσε πως το υπουργείο Ανάπτυξης πρόκειται να εισηγηθεί -μεταξύ άλλων- το άνοιγμα των φροντιστηρίων.

Η συνεδρίαση πάντως αναμένεται να είναι κρίσιμη αφού πολλά μέλη της επιτροπής δεν δείχνουν να συμφωνούν με τις κυβερνητικές προτάσεις τη στιγμή που οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 9.000, και τα νοσοκομεία συνεχίζουν να ασφυκτιούν.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL