Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C18.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C14.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C16.6°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.7°C17.7°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.6°C14.6°C
2 BF 72%
Δημήτρης Λιγνάδης / Αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητο, στο «μικροσκόπιο» το κινητό του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Λιγνάδης / Αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητο, στο «μικροσκόπιο» το κινητό του

Λιγνάδης
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με σκοπό την αξιοποίηση κάθε κρίσιμου δεδομένου που θα μπορούσε να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση θα ελεγχθεί το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου για βιασμούς ανηλίκων και σε κάθε μορφής επικοινωνία, είτε αυτή αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε μηνύματα γραπτά (sms), ηχογραφημένα, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες, πληροφορίες που πιθανώς να βρίσκονται σε «cloud» κ.ά..

Παράλληλα, οι αρχές έχουν την έγκριση για ενδελεχή ανάλυση στοιχείων και ανάκτηση δεδομένων από όσα κατασχέθηκαν στο διαμέρισμά του γνωστού σκηνοθέτη όπως και σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε στην πολυκατοικία που έμενε.

Στο μεταξύ, επανεκκινείται η ανάκριση για την εν λόγω υπόθεση καθώς είχε «παγώσει» μέχρι την κρίση της αίτησης εξαίρεσης της ανακρίτριας που υποβλήθηκε από τον συνήγορο του Δ. Λιγνάδη.

Σημειώνεται ότι χθες, εκδόθηκε βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο απορρίφθηκαν οι αιτιάσεις του κατηγορούμενου. Μάλιστα οι δικαστές φέρονται να χρησιμοποιούν αυστηρή γλώσσα για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και τον συνήγορο του.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αναφερόμενοι στο επεισόδιο που έλαβε στο γραφείο της ανακρίτριας στις 5 Μαρτίου, οι δικαστές τονίζουν πως οι εκφράσεις του συνηγόρου προς την δικαστική λειτουργό, δεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου και του εντολέα του «να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια, ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης».

Κρίνουν επίσης, ότι «οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της (σ.σ. ανακρίτριας) στον Άρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια, καταδεικνύουν ότι θέλουν η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως επιθυμούν».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι χθες 23χρονος, στην Κύπρο κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα Λάρνακας, ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης σε ηλικία 15 ετών, από τον Δ. Λιγνάδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL