Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C23.0°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
22 °C
21.5°C23.8°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C23.5°C
0 BF 60%
Υπόθεση Λιγνάδη / Η μήνυση για τον τρίτο βιασμό - Καταγγέλλει τον σκηνοθέτη για νάρκωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Λιγνάδη / Η μήνυση για τον τρίτο βιασμό - Καταγγέλλει τον σκηνοθέτη για νάρκωση

Λιγνάδης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η γνωριμία και η μέθοδος με την οποία φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού περιγράφονται μεταξύ άλλων στην τρίτη μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, η προκαταρκτική εξέταση της οποίας έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η απόφαση για το αν θα ασκηθεί ή όχι συμπληρωματική ποινική δίωξης για βιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μηνυτήρια αναφορά υπάρχει αναλυτική περιγραφή του διαμερίσματος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου το οποίο όπως υποστηρίζει ο καταγγέλλων επισκέφθηκε δύο φορές το 2018, ενώ ο ίδιος περιγράφει το πως ο γνωστός σκηνοθέτης περιαυτολογούσε και κόμπαζε για τις γνωριμίες του.

Ο μηνυτής δηλώνει ότι γνώρισε τον γνωστό σκηνοθέτη στην πλατεία Αγ. Παύλου, όπου έπιασαν κουβέντα. Στη συνέχεια, ο Δ. Λιγνάδης τον κάλεσε σπίτι του όπου συνέχισαν να μιλούν. Εκεί, ο μηνυτής υποστηρίζει ότι μίλησε στο γνωστό σκηνοθέτη για την περιπέτεια της εξάρτησής του και για την καταδίκη του με αναστολή, λόγω ναρκωτικών, ενώ ο Δ. Λιγνάδης του πρότεινε να καπνίσουν «ένα τσιγάρο μαριχουάνας».

Ο καταγγέλλων, περιγράφει ότι στη δεύτερη επίσκεψή του στο σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη, ο οποίος τον υποδέχθηκε ημίγυμνος φορώντας μόνο μία πετσέτα στη μέση προφασιζόμενος ότι ήταν στο μπάνιο, ο τελευταίος τον προσκάλεσε να δουν μαζί στον υπολογιστή πορνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια και με μεσήλικα πρωταγωνιστή, ενώ υπήρξε σχετική συζήτηση γύρω από τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους. Θα πει χαρακτηριστικά ο μηνυτής: «Όντας ο ίδιος αυστηρώς ετεροφυλόφιλος ως προς το σεξουαλικό μου προσανατολισμό, αισθάνθηκα μεγάλη αποστροφή από όλα αυτά, κυρίως όμως έκπληξη και αμηχανία από το γεγονός ότι ένας τόσο γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης εξέθετε ενώπιον μου, έναν άγνωστο του, την ερωτική του ζωή και τις ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις του».

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλλοντα, μετά το δεύτερο ποτό ουίσκι που του προσέφερε ο Δ. Λιγνάδης, και «το οποίο λόγω της εντονότατης ψυχικής υπερδιέγερσης και αμηχανίας που ένιωθα», ήπιε μονορούφι, «ένιωσα το σώμα μου να πυρακτώνεται, το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου, θόλωσε η όραση μου και άρχισα να χάνω την αίσθηση του περιβάλλοντος. Σωριάστηκα λιπόθυμος στον καναπέ. Όταν ξύπνησα, δεν ξέρω πόση ώρα είχε περάσει, βρέθηκα ξαπλωμένος στον καναπέ και γυμνός από τη μέση και κάτω....Ζαλισμένος όπως ήμουν και χωρίς να έχω επανακτήσει πλήρως τον έλεγχο των αισθήσεων μου, τον ρώτησα “τι έγινε”, τι μου έκανες;» κι αυτός με σαρκαστικό ύφος απάντησε «έλα τώρα που δε σ’ άρεσε».

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά στη συνέχεια, ο καταγγέλλων επιτέθηκε στον Δ. Λιγνάδη δίνοντάς του ένα «πολύ δυνατό χαστούκι».

«Ήμουν τόσο οργισμένος που παρά τη σωματική αδυναμία και την ζάλη που ένιωθα, όρμησα επάνω του για να τον χτυπήσω. Αυτός όμως οπισθοχώρησε και αφού προφυλάχτηκε πίσω από μια καρέκλα, με απείλησε ότι αν δε φύγω αμέσως θα καλέσει την αστυνομία, θα πει ότι αποπειράθηκα να το ληστέψω και θα με στείλει φυλακή. Τρομοκρατήθηκα, γιατί ήμουν ήδη καταδικασμένος με αναστολή. Αναλογίστηκα την τεράστια κοινωνική δύναμη του μηνυόμενου σε σχέση με τη δική μου αδυναμία. Φοβήθηκα ότι κανείς δεν θα πιστέψει έναν καταδικασμένο πρώην χρήστη ναρκωτικών ότι ο μηνυόμενος με τις υψηλές γνωριμίες και διασύνδεσεις βρίσκεται σαφώς σε σχέση ισχύος απέναντι μου, ότι εύκολα μπορούσε να με παγιδεύσει και να καταλήξω άδικα στη φυλακή. Νιώθοντας απέναντι του αδυναμία και απελπισία ξέσπασα σε κλάματα, ντύθηκα άρον- άρον και εγκατέλειψε το διαμέρισμα. Έκτοτε δεν τον ξανασυνάντησα. Σήμερα συνειδητοποιώ, ότι ήταν μεγάλο το λάθος μου να μην έχω καλέσει επιτόπου την αστυνομία ή να έχω απευθυνθεί αμέσως στην δικαιοσύνη. Όμως την εποχή εκείνη, λόγω της προσωπικής μου αδυναμίας, δεν τόλμησα να ζητήσω την προστασία της πολιτείας», σημειώνει ο καταγγέλλων.

Για σκευωρία κάνει λόγο ο Λιγνάδης

Από την πλευρά του, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, στην ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης από τις φυλακές Τρίπολης όπου βρίσκεται, υποστήριξε σύφμνα με πληροφορίες, ότι δεν τον γνωρίζει καν τον μηνυτή, δεν υπάρχει κάποιος μάρτυρας κάνοντας λόγο για «στρατευμένο μάρτυρα», ο οποίος «με την προσδοκία χτίσεις οικονομικού οφέλους υπέβαλε σε βάρος μου μία καθολοκληρίαν ψεύτη καταγγελία».

Ο ίδιος κάνει λόγο για συνωμοσία σε βάρος του αφού όπως σημειώνει από τα μέσα κοινωνική δικτύωσης προκύπτει ότι «άτομο με τα στοιχεία του μηνυτή είχε ερωτική σχέση με μία γυναίκα, την Φ.Κ, η οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε τον ηθοποιό Δ.Μ., ο οποίος ήταν συμφοιτητής μου και είναι προσωπικός φίλος του Σπύρου Μπιμπίλα, προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, για τον οποίο έχω καταγγείλει και στο απολογητικό μου υπόμνημα ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την σε βάρος μου σκευωρία».

Ακόμη, ο Δ. Λιγνάδης επικαλούμενος το ημερολόγιό του υποστηρίζει ότι είχε πολλά ραντεβού και δε θα μπορούσε να βρίσκεται στον τόπο γνωριμίας τη συγκεκριμένη ημέρα με τον μηνυτή, και ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL