Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C15.3°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
9.0°C13.8°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
8 °C
7.9°C14.1°C
0 BF 87%
Δημήτρης Λιγνάδης / Νέα καταγγελία κατά του σκηνοθέτη - «Με κακοποίησε όταν ήμουν 15 ετών»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Λιγνάδης / Νέα καταγγελία κατά του σκηνοθέτη - «Με κακοποίησε όταν ήμουν 15 ετών»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ακόμη μία καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη. Αυτή τη φορά δημοσιεύματα στην Κύπρο αναφέρουν ότι 23χρονος, ο οποίος κατέθεσε σήμερα στο αστυνομικό τμήμα Λάρνακας, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης σε ηλικία 15 ετών, από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Όπως δημοσιεύει ο «Φιλελεύθερος Κύπρου», η εν λόγω καταγγελία αναμένεται να διαβιβαστεί στο Ειδικό Κλιμάκιο που έχει συσταθεί στο αρχηγείο της κυπριακής αστυνομίας για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης.

Σημειώνεται ότι χθες ο 23χρονος μιλώντας στο Star κατήγγειλε ότι το 2013 υπήρξε θύμα του Δημήτρη Λιγνάδη όταν ο σκηνοθέτης βρισκόταν τότε στην Κύπρο για μια θεατρική παράσταση.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ασκήθηκε νέα δίωξη κατά του Δημήτρη Λιγνάδη από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά από την τρίτη κατά σειρά μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του, με τον μηνυτή να υποστηρίζει ότι βιάσθηκε από τον σκηνοθέτη μέσα στο διαμέρισμά του το 2018.

Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας

Την απόφαση να απορρίψει την αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει σε βάρος της 19ης τακτικής ανακρίτριας, ο Δημήτρης Λιγνάδης, έλαβε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εκδίδοντας βούλευμα με το οποίο αποφαίνεται ότι οι μέχρι σήμερα ενέργειες της δικαστικής λειτουργού είναι σύννομες και δεν συντρέχει κανένας λόγος εξαίρεσης της.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση επί της αίτησης, οι δικαστές σύμφωνα με πληροφορίες, έκριναν πως ο τρόπος με τον οποίο διευθύνεται η διαδικασία με την υποβολή ερωτήσεων σε μάρτυρες και κατηγορούμενους, δεν μπορεί από μόνος του να θεμελιώσει λόγο εξαίρεσης καθώς θα πρέπει να υπάρχουν παράλληλα και σαφείς ενδείξεις μεροληψίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL