Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.7°C22.3°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.6°C23.4°C
1 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.0°C24.8°C
4 BF 30%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.8°C22.1°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C21.3°C
0 BF 46%
Δημήτρης Λιγνάδης / Διευρύνεται το κατηγορητήριο κατά του σκηνοθέτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Λιγνάδης / Διευρύνεται το κατηγορητήριο κατά του σκηνοθέτη

ΛΙΓΝΑΔΗΣ

Αντιμέτωπος με ακόμη έξι κατηγορίες, οι οποίες αφορούν βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση, απόπειρα βιασμού και αποπλάνηση ανηλίκου, βρίσκεται ο διορισμένος από τη Λ. Μενδώνη πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημ. Λιγνάδης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι υποθέσεις αυτές δεν είναι παραγεγραμμένες και η πιο σημαντική από αυτές αφορά δύο περιστατικά του 2014, όταν το θύμα ήταν 17 ετών.

Κάποιες από αυτές τις υποθέσεις φαίνεται ότι υπήρχαν, με τη μορφή αναφοράς, και στην αρχική δικογραφία, όμως σήμερα οι μάρτυρες και τα θύματα δηλώνουν πλέον έτοιμοι να μιλήσουν, προφανώς ενθαρρυμένοι και από την προφυλάκιση του Λιγνάδη για τις δύο υποθέσεις για τις οποίες έως τώρα κατηγορείται.

Στο μεταξύ νέο ενδιαφέρον αποκτά η εκδοχή ότι ο Λιγνάδης δεν λειτουργούσε μόνος του, αλλά συνεργαζόμενος με κυκλώματα, από τα ευρήματα του ελέγχου που έγινε στο σπίτι του. Πέραν από τις ερωτικές επιστολές μικρών παιδιών, τις οποίες ο σκηνοθέτης φυλούσε στο σπίτι του, μέσα σε μια αποθήκη, πιθανότατα ως λάφυρο γοητείας, στα χέρια του αντεισαγγελέα Γιάννη Παναγόπουλου έχουν περιέλθει χαρτιά άδειας παραμονής ανήλικων μεταναστών, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται στη λίστα των ανθρώπων που καταγγέλλουν ότι βιάστηκαν από τον Λιγνάδη.

Το εύρημα αυτό δημιουργεί μια σειρά από απορίες και σενάρια, που ξεκινούν από το να απειλεί και να εκβιάζει προσωπικά τα θύματά του ο πρώην διευθυντής του Εθνικού για να εξασφαλίσει τη σιωπή τους, μέχρι το να εξεταστεί η ύπαρξη ενός ολόκληρου κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων μεταναστών, προκειμένου να μην μπλοκαριστούν οι διαδικασίες νομιμοποίησής τους.

Ως προς αυτό σημαντική θα είναι η μαρτυρία των ανθρώπων που έχουν καταγγείλει τον Λιγνάδη, αν και είναι άγνωστο -και στην πραγματικότητα αμφίβολο- σε ποιον βαθμό είχαν γνώση όλων των συνδέσμων του σκηνοθέτη σε αυτό το ζήτημα.

Πολύ σημαντικό γι’ αυτή την υπόθεση θα είναι να μιλήσουν άνθρωποι που έχουν αναφέρει ότι ο Λιγνάδης τους είχε προτείνει να προσφέρουν «σεξουαλικές υπηρεσίες» και σε διάφορους άλλους, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής αυτές οι καταγγελίες να έχουν πάρει επίσημη μορφή.

Τέλος, στο σπίτι του Λιγνάδη βρέθηκαν επίσης αρκετές φωτογραφίες, στην οποίες εμφανίζεται αγκαλιά με ανήλικα παιδιά, ανάμεσα στα οποία και μαθητές του από τα Αρσάκεια σχολεία, μια υπόθεση της οποίας η έρευνα επίσης μοιάζει να καθυστερεί χαρακτηριστικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL